ГоловнаТехноChatGPT є основною загрозою для прибутку Google - Білл Гейтс

ChatGPT є основною загрозою для прибутку Google – Білл Гейтс

Акціонерам Google слід бути готовими до того, що в короткостроковій перспективі прибутковість пошукового бізнесу компанії почне знижуватися. Про це заявив Білл Гейтс.

Подробиці

За словами мільярдера, фахівцям Microsoft вдалося істотно просунутися в розробці інтелектуального бота для Bing. На даний момент левова частка глобального ринку пошукових систем знаходиться під контролем Google. Незабаром вона почне зменшуватися разом із прибутком.

ChatGPTМинулого року Google заробила на продажу реклами 224 млрд USD. Рекламний дохід корпорації Microsoft склав 18 млрд USD. З кожним новим відвойованим у Google відсотком на ринку рекламні доходи найбільшого на планеті розробника ПЗ збільшуватимуться на 2 млрд USD.

У відповідь Google розробила нейромережу Bard. Компанія має намір інтегрувати її у свою пошукову систему для конкуренції з оновленим Bing. В інтерв’ю кореспонденту Forbes співзасновник Microsoft заявив, що ШІ-технології мають таке ж велике значення, як інтернет і персональні комп’ютери. Прискорення їхнього розвитку у 2022 році виявилося для мільярдера справжнім сюрпризом. Протягом декількох років Microsoft має намір вкласти в компанію OpenAI, яка розробила ChatGPT, близько 10 млрд USD.

За словами Ілона Маска, спочатку OpenAI створювалася ним як некомерційна організація. Створена компанією нейромережа викликала справжній фурор. Випуск надприбуткового продукту призвів до того, що OpenAI опинилася під ефективним контролем Microsoft. Завадити цьому бізнесмен не зміг.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно