ГоловнаВійськові технологіїУ Туреччині виникли складнощі з розробкою винищувача п'ятого покоління TF-X

У Туреччині виникли складнощі з розробкою винищувача п’ятого покоління TF-X

Турецькі інженери продовжують розробляти винищувач п’ятої генерації. За даними The War Zone, під час проєктування літака TF-X вони зіткнулися з певними складнощами.

Подробиці

Розробка літака ведеться фахівцями Turkish Aerospace Industries. Вони вже встигли зібрати фюзеляж прототипу літального апарату. За габаритами турецький винищувач перевершуватиме американський F-35. Довжина фюзеляжу становить 18,2 м. На суд широкої громадськості прототип винищувача буде представлений 18 березня наступного року.

Прототип турецкого истребителя TF-XЛьотні випробування літака заплановані на 2026 рік. Очікується, що на озброєння турецької армії винищувачі TF-X надійдуть на початку наступного десятиліття.

Прототип турецкого истребителя TF-XЗа словами експертів, під час проектування літака турецькі інженери зіткнутися з такими проблемами:

  • Створення реактивного авіаційного двигуна.
  • Вартість розробки винищувача.
  • Конкуренція.
  • Залежність від зарубіжної компонентної бази.

Розробники планували встановити у TF-X двигун виробництва General Electric. Після погіршення відносин між Туреччиною і США їм довелося відмовитися від цієї ідеї. Як альтернативу турки могли б використовувати російські силові установки. Через війну між РФ і Україною угода з їх постачання малоймовірна. Розробка власного реактивного двигуна займе не менше 15 років.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...