ГоловнаВійськові технологіїBoeing представила крилаті торпеди для ураження субмарин із повітря

Boeing представила крилаті торпеди для ураження субмарин із повітря

Інженери корпорації Boeing розробили крилаті торпеди. За даними The War Zone, вони призначені для ураження субмарин з повітря. Для запуску крилатих торпед будуть використовуватися літаки P-8 Poseidon.

Подробиці

Виріб отримав назву HAAWC. Він працює в тандемі з легкою протичовновою торпедою Mk 54. По суті, HAAWC являє собою набір крил, що дає змогу перетворити торпеду Mk 54 на далекобійну зброю.

Крилата торпеда HAAWCСума укладеного між Boeing і ВМС США контракту склала 121 млн USD. Після запуску HAAWC розгортає крила. У район скидання торпеди пристрій добирається за координатами GPS. У заданій оператором точці HAAWC скидає торпеду у воду на парашуті.

Крилата торпеда HAAWCДальність запуску протикорабельної торпеди виробник не розкриває. Відомо, що вона не менша за 32 км. Торпеда важить 226 кг. Вага пускової установки з крилами становить 275 кг.

Використання незвичайного способу запуску торпед дасть змогу ВМС США знизити їхню вразливість перед захисними системами противника. Торпеди з літаків P-8 Poseidon будуть скидатися в районах, в яких використання кораблів для цих цілей недоцільно.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...