ГоловнаВійськові технологіїОкупанти готуються до запуску виробництва БПЛА "Шершень", "Бінокль" і "Лелека"

Окупанти готуються до запуску виробництва БПЛА “Шершень”, “Бінокль” і “Лелека”

Російський виробник дронів “Сьемка с воздуха” анонсував запуск до кінця року серійного виробництва безпілотників “Шершень”, “Бінокль” і “Лелека”. Про особливості новинок стало відомо від операційного директора компанії Тимура Мехтієва.

Детально

Під час виступу на виставковому заході “Аеронет-2035” топ-менеджер повідомив, що перераховані ним нові моделі дронів Росія зможе використовувати у війні проти України. Фахівці “Зйомки з повітря” спроектували кілька конвертопланів, розвідувальний БПЛА і квадрокоптер.

 

Багатоцільовий бойовий безпілотник “Шершень” призначений для ведення розвідки, ретрансляції сигналів і нанесення ударів. Він здатний брати на борт до 5 кг корисного навантаження, зокрема боєприпасів, що скидаються.

Російські дрониКомпактний дрон “Бінокль” буде використовуватися російською армією для збору розвідданих і спостереження за противником у будь-який час доби. БПЛА комплектується тепловізором, завдяки чому оператор може бачити живу силу навіть вночі.

Конвертоплан “Лелека” здатний злітати в повітря вертикально. Він може похвалитися наявністю радіолокаційної станції. Безпілотник призначений для виявлення скупчень військової техніки і передачі оператору координат її місцезнаходження.

До кінця року “Зйомка з повітря” розраховує налагодити дрібносерійне виробництво зазначених вище моделей БПЛА. Щомісяця компанія збиратиме по десять літальних апаратів. У майбутньому обсяг виробництва дронів може бути збільшено.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...