ГоловнаВійськові технологіїСупутники Cluster 6 здатні визначати місця "глушіння" сигналів GPS і AIS

Супутники Cluster 6 здатні визначати місця “глушіння” сигналів GPS і AIS

Компанія HawkEye 360 анонсувала виведення на орбіту трьох супутникових апаратів Cluster 6. Вони будуть використовуватися для моніторингу радіочастотних сигналів засобів РЕБ на морі та на суші.

Подробиці

Згідно з даними Breaking Defense для запуску супутників у космос компанія планує використовувати ракету Electron виробництва Rocket Labs. Наразі на навколоземній орбіті перебуває п’ять кластерів, кожен з яких складається з трьох супутникових апаратів. Нові супутники належать до класу радіочастотних. Їхній запуск дасть змогу HawkEye 360 збільшити зону покриття. РЧ-дані будуть збиратися компанією щогодини.

Супутники Cluster 6 виробництва HawkEye 360Радіочастотні геолокаційні супутникові апарати призначені для виявлення на Землі джерел радіовипромінювання. Їх можна використовувати для визначення місць “глушіння” сигналів GPS і AIS. Представник HawkEye 360 Роб Рейнхарт з цього приводу зазначив, що супутникові апарати Cluster 6 мають ширший частотний діапазон. Завдяки цьому можливості компанії в частині відстеження штучно створюваних перешкод розширяться.

Супутники Cluster 6 виробництва HawkEye 360Рейнхар додав, що після запуску трьох супутників угруповання збільшиться до 18 апаратів. До середини 2023 року компанія планує запустити ще дев’ять супутників. Для виведення в космос апаратів Cluster 7 буде використана ракета Falcon 9 виробництва SpaceX.

На початку осені Військово-космічна розвідка США уклала з компанією HawkEye 360 держконтракт на 300 000 USD. Відповідно до домовленостей компанія займеться картографуванням радіочастотних випромінювачів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...