ГоловнаВійськові технологіїЕксперти пояснили, чому білоруські дрони ніхто не купує

Експерти пояснили, чому білоруські дрони ніхто не купує

Білоруські підприємства ОПК виробляють широкий спектр безпілотників, призначених для вирішення різних завдань. Тим часом на глобальному ринку особливим попитом вони не користуються. Експерти пояснили, чому так відбувається.

Детально

Відомо, що безпілотники експлуатуються тільки Туркменістаном. У білоруських оборонних підприємств є контракти з В’єтнамом, Еквадором і Єгиптом, проте жодна з цих країн  літальні апарати на озброєння так і не взяла. Експерти Юста Оліманс і Стейн Мітцер опублікували матеріал, у якому назвали причини низького попиту на дрони білоруського виробництва.

Білоруські безпілотникиОсновною причиною низької затребуваності БПЛА з Білорусі на глобальному ринку є їхня конструкція. Підприємства країни випускають вдалі БЛПА, баражувальні боєприпаси з радіусом дії 70 км, транспортні дрони SkyMule тощо. При цьому жоден із безпілотників не пройшов бойового хрещення. У зв’язку з цим далеко не факт, що конструкція БПЛА витримає реальне бойове навантаження. На глобальном рынке представлено достаточное количество беспилотников, прочность и высокая эффективность конструкции которых были подтверждены «в поле».

Белорусские беспилотникиАвтори матеріалу не відкидають можливості того, що згодом зібрані в Білорусі дрони почнуть користуватися попитом у держав, які не в змозі дозволити собі придбати безпілотники китайського або турецького виробництва з огляду на їхню високу вартість або політичні причини.

У Білорусі виробляють такі розвідувальні дрони:

  • “Бусел” (ліцензійна копія російського “Онлан-10”).
  • “Беркут-1” і “Беркут-2” (ліцензійні копії “Іркут-3” і “Іркут-10”).
  • VR-12 Москіт-Н.
  • “Формула”.
  • “Бусел М” тощо.

Місцеві підприємства ВПК також випускають баражувальні боєприпаси на кшталт “Ловчий”, “Бусел-МБ”, “Чекан” і “Сарич”. На стадії прототипування перебувають понад 50 моделей БПЛА найрізноманітнішого призначення. Таким чином, білоруське виробництво безпілотників можна охарактеризувати як доволі розвинене, однак попитом вони на світовому ринку не користуються.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...