ГоловнаВійськові технологіїНовий український безпілотник здатний перехоплювати "Орланів" і Shahed-136

Новий український безпілотник здатний перехоплювати “Орланів” і Shahed-136

Минулого тижня інженер Михайло Дронов, який мешкає в Кривому Розі, провів льотні випробування прототипу літального апарату, спроектованого спеціально для ЗСУ. Про це він повідомив у Facebook.

Подробиці

У повідомленні Дронова зазначається, що випробування пройшли успішно, як він і планував. Усі тактико-технічні характеристики БПЛА підтвердилися. Потужність встановленого в безпілотнику електромотора становить 1 100 Вт. Цього достатньо для забезпечення швидкості польоту в 139 км/год. Інженер планує протестувати безпілотник із двигуном потужністю 3 кВт.

За словами Дронова, наявність такого “движка” дасть можливість використовувати літальний апарат для перехоплення “Орланів” і Shahed-136.

Дронов планує налагодити складання БПЛА в трьох модифікаціях. Дрон-розвідник зможе віддалятися від оператора на відстань до 35 км. Безпілотник-камікадзе ЗСУ зможуть використовувати для ураження наземних цілей. Третя модифікація БПЛА зможе нести на борту бомби.

Дронов є засновником компанії SkyNet. Він створив її з метою налагодження в Україні масового виробництва літальних апаратів для потреб нашої армії.

 

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi скоро представить Mix Fold 4 та Mix Flip: основні оновлення

"Сяомі" планує випустити нові моделі складних смартфонів цього року. Йдеться про "розкладачки" Mix Fold 4 і Mix Flip, стверджує авторитетний "генератор інсайдів" Digital Chat...

Стали відомі дизайн та дата презентації бюджетного «вбивці» флагманів POCO F6 Pro

POCO F6 Pro готується до дебюту в червні. Більшість особливостей пристрою вже відомі, зокрема завдяки новій порції інформації відразу від кількох інсайдерів. Детальності "Генератори чуток" розкрили...

Microsoft та OverSecured повідомили про виявлення вразливостей у смартфонах Xiaomi: як усунути проблеми з безпекою

Microsoft і OverSecured виявили низку вразливостей у додатках, встановлених на пристроях Xiaomi/Redmi/POCO. Детально Проблеми були виявлені в програмах "Галерея", "Безпека", Mi Vïdeo, GetApps, MIUI Bluetooth, "Телефонні...