ГоловнаТехно"Байрактари" скоро зможуть протистояти іранським дронам - гендиректор компанії-виробника

“Байрактари” скоро зможуть протистояти іранським дронам – гендиректор компанії-виробника

Керівництво компанії-розробника безпілотників “Байрактар” розраховує на здатність своїх творінь знищувати дрони-камікадзе, зокрема “Шахіди” іранського виробництва. Відповідну заяву глави фірми Baykar Халука Байрактара, зроблену в рамках експозиції військової техніки, що проходить у Стамбулі, наводить видання Daily Sabah.

Детально

Розміщувати ракети для ураження безпілотників і бойових літаків Байрактар пообіцяв на названих на честь себе дронах Bayraktar TB2 і важчих БПЛА Akıncı. На поточний момент проєкт перебуває на стадії практичних випробувань.

Боєприпас, за допомогою якого дрони турецького виробництва атакуватимуть повітряні цілі, іменується Sungur. Йдеться про ракету типу “повітря-повітря”. Її використання покликане змінити ситуацію в Україні, пояснив Мурат Ікинджі з компанії Roketsan.

Оснащення зазначеними боєприпасами безпілотників покладе початок концепції недорогих повітряних патрулів для протидії гелікоптерам, дронам і літакам дозвукової авіації.

Байрактар укотре нагадав про беззастережну підтримку України у справі захисту її суверенітету і назвав дрони-камікадзе “повільними і легко збиваними цілями”.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...