ГоловнаРейтингиСвітові поставки ПК впали на 15,5 % у III кварталі, проте Apple...

Світові поставки ПК впали на 15,5 % у III кварталі, проте Apple примудрилася вийти в плюс

Глобальні поставки ПК за підсумками III кварталу впали на 15,5% у річному вираженні, до 71,1 млн пристроїв. Відповідну статистику наводять американські соціологи з Counterpoint Research.

Детально

Негативна динаміка посилилася порівняно з II триместром на 4,4% (за підсумками квітня-червня падіння становило 11,1%).

Зниження в III кварталі пояснюється переважно ослабленням попиту як на споживчому, так і на комерційному ринках, в основному під впливом глобальної інфляції. OEM-виробники та ODM-виробники дають негативний прогноз на IV квартал і перше півріччя 2023 року, незважаючи на розв’язання проблеми дефіциту компонентів (автори дослідження під час спілкування з членами ланцюжка поставок з’ясували, що найбільші запаси були в III триместрі). Виробники ПК очікують подальшого падіння ринку у 2023 році.

Світові поставки ПК впали на 15,5 % у III кварталі, проте Apple примудрилася вийти в плюс

Серед виробників комплектуючих “вершки” збирає лише Apple (+7% відносно III кварталу 2021-го). Це пояснюється тим, що “яблучники” анонсували новий продукт наприкінці II кварталу, і поставки були поповнені після блокування в Китаї.

Частка ASUS і Lenovo знизилися порівняно з минулим роком на 9% (до 5,5%) і 16% (до 16,9%). Бренд HP продав у звітний період 12,7 млн і завершив триместр із часткою в 18% (-26,5%). Dell зафіксувала 17-відсоткову частку і 20-відсоткове падіння поставок.

Чіпмейкер AMD натякнув, що слабкість ринку ПК уже негативно вплинула на його прибуток і прогноз, а тайванські бренди Acer і Asus заявили, що сектор ПК не відновиться до II кварталу 2023 року.

Counterpoint стверджує, що “найкраще переживуть спад ринку ігрові комп’ютери та ПК на базі Arm”.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...