ГоловнаТехноНа тлі зростання абонентської бази швидкість інтернету Starlink почала знижуватися

На тлі зростання абонентської бази швидкість інтернету Starlink почала знижуватися

Компанія Ookla, що розвиває сервіс Speedtest, оприлюднила доповідь. У документі наводяться інформація про фактичну швидкість передачі даних у мережі Starlink в різних регіонах нашої планети (Європа, Океанія, Латинська та Північна Америка).

Подробиці

У звіті стверджується, що протягом останнього року швидкість інтернету в США, Канаді, Новій Зеландії, Франції, Німеччині та Великій Британії знизилася на 9-54%. За словами укладачів звіту, темп знижується в міру зростання абонентської бази. Наприклад, у Північній Америці середня швидкість перевищила 60 Мбіт/с. У Пуерто-Ріко – 112,2 Мбіт/с, це є абсолютним рекордом серед усіх південноамериканських інтернет-провайдерів.

StarlinkУ Європі перевершити місцевих інтернет-провайдерів фіксованого доступу за швидкістю Starlink вдалося в 16 державах. При цьому в 10 країнах ЄС темп виявився вищим за 100 Мбіт/с. У Португалії швидкість вивантаження даних через мережу Starlink може досягати 28,5 Мбіт/с, що є рекордним показником серед усіх “космічних” провайдерів, які працюють на європейському ринку. Найнижчі затримки були зафіксовані фахівцями Ookla в Іспанії (37 мс) та Великобританії (39 мс).

StarlinkУ Бразилії Starlink виявився найшвидшим провайдером (128,3 Мбіт/с). Другий за величиною рекорд за швидкістю було встановлено в Чилі. У цій країні швидкість становить 94,7 Мбіт/с.

StarlinkЗгідно із прогнозом Ookla, швидкість передачі даних у мережі Starlink продовжить знижуватися. Провайдер, що належить SpaceX, готується до експансії на мобільний ринок. Як відомо, кількість підключених до мережі абонентів телефонного зв’язку обернено пропорційна швидкості передачі даних.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...