ГоловнаВійськові технологіїУкраїна хоче отримати для продовження наступу ракети ATACMS

Україна хоче отримати для продовження наступу ракети ATACMS

Київ передав Вашингтону перелік озброєнь, які потрібні українській армії для продовження наступу у 2023 році. До нього увійшли десятки позицій, зокрема тактична ракета ATACMS.

Подробиці

За даними WSJ, українська армія хоче отримати від Пентагону 29 різних озброєнь та боєприпасів. До переліку увійшли танки, безпілотники, протикорабельні снаряди, артилерійські системи та 2000 боєприпасів для HIMARS.

ATACMSДжерела видання зазначають, що запит на постачання озброєнь був направлений до Вашингтона після розгрому російського угрупування на Харківщині.

Досі Джо Байден відмовлявся передавати Україні тактичні ракети з дальністю дії до 300 км. У Білому домі побоюються, що ЗСУ почнуть використовувати їх для завдання ударів по об’єктах на території РФ.

Дев’ятого вересня журналісти поставили Ллойд Остіну питання, чому очолюване ним оборонне відомство досі не передало ЗСУ тактичні ракети. У відповідь міністр заявив про те, що українська армія отримує від Пентагону тільки ту зброю, яка потрібна для відбиття атак окупаційних військ.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...