ГоловнаТехноНазвано «нові» функції iPhone, які давно доступні користувачам Android

Названо «нові» функції iPhone, які давно доступні користувачам Android

Минулого тижня у США відбулася презентація нових iPhone. Вони отримали iOS 16 та безліч «нововведень». Кореспонденти The Verge опублікували список «нових» функцій смартфонів Apple, якими власники Android-пристроїв користуються кілька років.

Можливість вказівки на “Картах” кількох локацій

Ця функція стала доступною власникам Android-пристроїв п’ять років тому. Користувачі iOS отримали доступ до неї з виходом iPhone 14.

Розширення функціональності поштового клієнта

У iOS 16 власникам iPhone у поштовому клієнті стали доступні функції відкладеного відправлення електронних листів та скасування відправки. Клієнт Gmail отримав ці функції у 2018 році.

«Живі субтитри»

Функція Live Captions генерує субтитри для аудіо, відео та власних діалогів в онлайн-режимі. Власникам Android-пристроїв вона доступна з 2019 року.

Загальна хмарна медіатека

У iOS 16 корпорація Apple дозволила власникам iPhone надавати доступ до хмарної медіатеки п’ятьом стороннім користувачам. У програмі “Google-Фото” ця функція з’явилася кілька років тому.

Тактильний відгук клавіатури

В iOS 16 при наборі тексту користувачі будуть відчувати тактильний відгук віртуальних клавіш. В Android-пристроях опція з’явилася настільки давно, що вже ніхто й не пам’ятає, колись саме.

«Завжди увімкнений екран»

У вимкненому стані iOS 16 відображає на екрані пристрою час та іншу інформацію. Користувачі Android мають кілька варіантів функції AOD. Причому досить давно.

Автономний фітнес-аплет

iOS 16 отримав встановлений фітнес-додаток, якому не потрібні для роботи Apple Watch. Користувачі Android користуються програмою Google Fit досить давно. Смарт-годинник для роботи йому також не потрібний.

Виявлення аварій

Розробники Google додали цю функцію в аплет Personal Safety три роки тому.

Кастомізація екрану блокування

Можливість кастомізації екрану блокування вперше було реалізовано в Android 4.2 десять років тому. В Android 5.0 компанія Google відмовилася від цієї функції.

Об’єднання пікселів

Першими технологію об’єднання пікселів у своїх смартфонах застосували компанії Samsung та Huawei.

Нагадаємо, що у продажу iPhone 14 з’являться 16 вересня. Модель iPhone 14 Plus стане доступною для придбання 7 жовтня.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

ASUS анонсує презентацію нового компактного ПК з підтримкою ШІ

Компанія ASUS анонсує презентацію «Next Level. AI Incredible.» («Новий рівень. ШІ неймовірний»), яка відбудеться 20 травня 2024 року о 21:00 за київським часом. Подробиці На цій...

Xiaomi 15 Pro отримає «невидимі краї екрану» та роздільну здатність 2K

"Сяомі" планує презентувати флагманський смартфон Xiaomi 15 Pro вже цієї осені. Очікується, що пристрій зазнає значних змін у дизайні порівняно з попередником. Подробиці Однією з ключових...

HyperOS несподівано стала доступною для двох моделей смартфонів Xiaomi

"Сяомі" продовжує впроваджувати фірмову операційку HyperOS, яка напередодні стала доступна на двох нових моделях смартфонів. Подробиці Оновлення виявилось несподіваним для багатьох користувачів, оскільки було випущене без...