ГоловнаТехноКомпанія Ілона Маска запустила в Японії віртуальну електростанцію

Компанія Ілона Маска запустила в Японії віртуальну електростанцію

Минулого року інженери північноамериканської компанії Tesla змонтували на японському острові Міякодзіма понад 300 одиниць акумуляторних батарей Powerwall. Встановлення обладнання у домогосподарствах було оплачено місцевою енергокомпанією Miyakojima Mirai Energy. Офіційно про це нічого не повідомляли.

Подробиці

Цього тижня на сайті Tesla з’явилася інформація про запуск у Японії найбільшої у світі віртуальної електростанції. Принцип її роботи зводиться до перерозподілу надлишків електроенергії, що генерується змонтованими на дахах будинків сонячними елементами живлення. Через тайфуни перебої з електрикою траплялися на острові досить часто. Завдяки запуску віртуальної електростанції з ними було покінчено.

Powerwall До кінця року інженери Tesla планують змонтувати у Японії 400 акумуляторних батарей Powerwall. Наступного року у країні буде встановлено ще 600. Після цього мережу віртуальної електростанції буде розширено на всю територію префектури Окінава.

Powerwall За даними The Verge, окрім Японії віртуальні електростанції Tesla працюють у Каліфорнії та Австралії. Ще одну станцію буде запущено автовиробником у штаті Техасі. Жителі Каліфорнії отримують за кожну передану в загальну мережу кіловат-годину по 2 USD.

До речі, обладнання Powerwall експлуатується і в Україні. Воно було передано особисто Ілоном Маском. Акумуляторні батареї використовуються для забезпечення електроенергією населених пунктів, які найбільше постраждали від окупантів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...