ГоловнаВійськові технологіїСупутник ICEYE належатиме Україні до кінця терміну його експлуатації

Супутник ICEYE належатиме Україні до кінця терміну його експлуатації

EOS Data Analytics, що заснована підприємцем Максимом Поляковим, оприлюднила технічні деталі угоди із фінською компанією ICEYE. Підприємець допоміг фонду Сергія Притули домовитись із фінами про експлуатацію супутникового апарату.

Подробиці

З оприлюдненого EOS Data Analytics повідомлення випливає, що у предмет угоди з фондом Притули увійшло право на експлуатацію космічного приладу, а також доступ до знімків, зроблених іншими SAR-супутниками із угруповання ICEYE.  До їх складу входить 21 апарат.

Після закінчення оплаченого фондом терміну доступу до бази даних із супутниковими фотознімками, використовуваний офіційним Київом космічний прилад продовжить залишатися у його власності до закінчення терміну експлуатації.

Відповідно до домовленостей, апарат буде перереєстрований в Україні. Саме наша країна є його власником. Жодна інша держава світу отримувати зроблені за його допомогою супутникові фотографії не зможе.

Космічний прилад застрахований. У разі його виходу з ладу, фінська компанія буде зобов’язана надати нашій країні ідентичну модель.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

ASUS анонсує презентацію нового компактного ПК з підтримкою ШІ

Компанія ASUS анонсує презентацію «Next Level. AI Incredible.» («Новий рівень. ШІ неймовірний»), яка відбудеться 20 травня 2024 року о 21:00 за київським часом. Подробиці На цій...

Xiaomi 15 Pro отримає «невидимі краї екрану» та роздільну здатність 2K

"Сяомі" планує презентувати флагманський смартфон Xiaomi 15 Pro вже цієї осені. Очікується, що пристрій зазнає значних змін у дизайні порівняно з попередником. Подробиці Однією з ключових...

HyperOS несподівано стала доступною для двох моделей смартфонів Xiaomi

"Сяомі" продовжує впроваджувати фірмову операційку HyperOS, яка напередодні стала доступна на двох нових моделях смартфонів. Подробиці Оновлення виявилось несподіваним для багатьох користувачів, оскільки було випущене без...