ГоловнаТехноЕксперти пояснили, що вміє орендований Притулою супутник ICEYE

Експерти пояснили, що вміє орендований Притулою супутник ICEYE

Як повідомлялося раніше, зібрані Сергієм Притулою гроші на купівлю турецьких безпілотників було витрачено на оплату оренди супутникового апарату фінської компанії ICEYE. Зроблені за його допомогою фотографії використовуватимуться ЗСУ для планування операцій та спостереження за противником.

Подробиці

Компанія ICEYE була заснована у Фінляндії у 2014 році. Перший супутниковий апарат ICEYE-X1 вона вивела на орбіту у 2018 році. Він отримав радар із синтезованою апертурою. До 2018 року власних супутників Фінляндія не мала. У 2019 році фінська компанія почала надавати послуги сателітної фотозйомки на комерційній основі.

На даний момент угруповання ICEYE складається з 21 апарату. Таким чином, ICEYE є найбільшим у світі оператором SAR-супутників.

У чому важливість оренди супутника для ЗСУ

З опублікованого на веб-ресурсі фінської компанії повідомлення випливає, що більшість нашої планети знаходиться в темряві або закрита хмарами. Для SAR-мандрівників ці фактори перешкодою не є. Вони здатні цілодобово робити фотографії у високій якості в будь-яких погодних умовах.

Спутниковые фотоснимки с разным разрешениемРоздільна здатність фотографій ICEYE становить 25 см на піксель. Для порівняння: знімки Maxar Technologies мають роздільну здатність 30-50 см на піксель. Запущений росіянами у серпні іранський супутник дозволяє робити знімки з роздільною здатністю 1,1-2,5 м на піксель. За словами ізраїльського військового експерта Ігаля Левіна, супутник ICEYE дозволить ЗСУ вести спостереження за театром військових дій одночасно на оперативному та стратегічному рівні у цілодобовому режимі.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...