Рейтинги

Apple, Realme та Samsung збільшили постачання смартфонів до Європи

Європейський ринок смартфонів за підсумками II триместру скоротився до 40 млн шт. (-11% порівняно з аналогічним кварталом 2021-го та -13% щодо I триместру цього року), свідчать результати дослідження американських соціологів з агентства Counterpoint Research.

Подробиці

Зазначений результат – найгірший з II кварталу 2020 р. Проте лідерам ринку в особі Apple і Samsung, а також китайській групі Realme вдалося наростити обсяг поставок у Старий світ і збільшити ринкову частку на континенті.

Головні причини падіння європейського ринку смартфонів у звітний період – геополітична невизначеність разом із інфляцією та погіршенням макроклімату.

Корпораціям Samsung і Apple вдалося збільшити постачання та частку ринку порівняно з минулим роком. При цьому показники обох грандів знизилися, порівняно з попереднім триместром, через залишення російського ринку.

Realme у звітний період продовжила європейську експансію з двозначним зростанням постачання порівняно з минулим роком.

Постраждалі від блокувань Xiaomi та OPPO (з урахуванням продукції OnePlus з III кварталу 2021 року) продемонстрували двозначне зниження постачання порівняно з минулим роком.

Обсяг відвантажень смартфонів до Європи у II кварталі (таблиця зліва) та динаміка постачання лідерів ринку до Європи щодо II триместру 2021-го (таблиця справа):

Интересное:

Доля європейських поставок смартфонів у II триместрі 2022 року:

Samsung залишився виробником №1 у Європі і за рік збільшив як відвантаження, так і частку ринку. Однак у порівнянні з І триместром цього року європейські поставки південнокорейського бренду впали майже на ¼ через відхід компанії з Росії.

Apple також збільшила постачання та частку ринку в Європі в річному обчисленні (в основному завдяки випуску iPhone SE 5G), але з тієї ж причини, що і Samsung різко знизилася в квартальному обчисленні.

Xiaomi впала з рекордного для себе II кварталу 2021-го через колосальні проблеми з поставками. Тим не менш, китайський бренд скористався втечею «яблучників» і південнокорейців із РФ, суттєво наростивши ринкові позиції в Росії та країнах Східної Європи.

Бренд OPPO також постраждав від проблем із поставками та падінням виробництва в Китаї.

Realme продовжила демонструвати вражаючі результати в Європі з двозначним зростанням поставок у річному обчисленні.

Перспективи розробників на ринку Європи у II півріччі

– Багато держав Європи наближаються до рецесії, а внутрішньополітична напруженість у багатьох країнах, окрім Росії та України, зростає (зокрема, у Франції, Німеччині та Великій Британії). Тим не менш, ми зберігаємо надію, що дно досягнуто, і траєкторія зростання має незабаром повернути вгору, але відновлення, швидше за все, буде довгим і повільним – поділився міркуваннями асоційований директор Counterpoint Ян Стрижак (Jan Stryjak).

Последние новости:

Франція почала адаптацію бомб AASM Hammer для застосування з переданих Україні F-16

Франція активізувала роботи з інтеграції керованих авіабомб AASM Hammer на літаки F-16, які підлягають передачі…

06.05.2024

Франция начала адаптацию бомб AASM Hammer для применения с передаваемых Украине F-16

Франция активизировала работы по интеграции управляемых авиабомб AASM Hammer на самолеты F-16, которые подлежат передаче…

06.05.2024

Названо три смартфони Xiaomi, від покупки яких краще утриматися

Три моделі смартфонів екосистеми "Сяомі" більше не отримують оновлення та підтримку. Потенційні покупці повинні враховувати…

06.05.2024

Названы три смартфона Xiaomi, от покупки которых лучше воздержаться

Три модели смартфонов экосистемы «Сяоми» больше не получают обновления и поддержку. Потенциальные покупатели должны учитывать…

06.05.2024

На Полтавщині селяни збунтувалися проти «Водафону»

Конфлікт у селі Заріг Полтавської області, пов'язаний із будівництвом базової станції мобільного зв'язку "Водафон", триває.…

06.05.2024

На Полтавщине взбунтовались против базовой станции «Водафона»

Конфликт в селе Зарог Полтавской области, связанный со строительством базовой станции мобильной связи "Водафон", продолжается.…

06.05.2024