ГоловнаВійськові технологіїЗа безпілотниками Bayraktar вишикувалася черга із країн-замовників

За безпілотниками Bayraktar вишикувалася черга із країн-замовників

Уряд Бангладеш розмістив замовлення на постачання безпілотників Bayraktar TB2. Про це журналістам Prothom Alo повідомив турецький посол Мустафа Осман Туфан.

Подробиці

За словами дипломата, розкривати деталі угоди у нього немає права. Водночас він підтвердив, що Бангладеш справді замовив у Baykar Tech партію безпілотників.

Про те, що влада Бангладеш розглядає можливість придбання турецьких військових дронів, стало відомо в 2021 році. Про це журналістам Anadolu розповів посол Мосуд Маннан, який працює в Туреччині. Голова дипвідомства тоді зазначав, що на озброєнні ЗС Бангладеш вже знаходяться турецькі системи ПРО, машини протимінного захисту та бронетехніка.

У Baykar Tech не вважають за потрібне приховувати той факт, що завдяки успішному застосуванню Bayraktar TB2 у російсько-українському конфлікті за ними буквально вишикувалася черга із країн-замовників.

За словами керівника стамбульської фірми Сельчука Байрактара, весь світ побачив, що безпілотні технології грають у сучасних війнах одну із провідних ролей. Виробничі потужності Baykar дозволяють збирати щороку близько 200 безпілотників Bayraktar TB2. Протягом найближчих кількох місяців вони працюватимуть виключно на користь України.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...