Військові технології

РНБО звинуватила турецькі ЗМІ в маніпуляціях з приводу складання Bayraktar в РФ

Цього тижня турецькі ЗМІ повідомили із посиланням на Реджепа Ердогана про те, що Володимир Путін нібито зацікавлений в участі Росії у виробництві безпілотників Bayraktar.

У РНБО вважають, що мас-медіа вдалися до маніпуляцій, щоб створити видимість наявності у Російської Федерації союзників по всьому світі, тоді як вона давно стала світовим ізгоєм.

Подробиці

У публікаціях турецьких ЗМІ зазначалося, що влада ОАЕ веде переговори з Туреччиною про будівництво на своїй території фабрики зі збирання ударних безпілотників. Нібито російський президент висловив готовність взяти участь у цьому проекті.

Дрони Bayraktar виготовляються компанією Baykar Tech. Її представники неодноразово заявляли про те, що постачання безпілотників до Росії не є можливим, оскільки компанія поважає український суверенітет.

Интересное:

З оприлюдненого Центром протидії дезінформації повідомлення випливає, що протягом останніх днів кремлівські пропагандисти активно просувають свідомо недостовірну тезу про співпрацю Baykar Tech з Росією.

Керівник турецької компанії Халук Байрактар ​​відкинув пропозицію Кремля. Топ-менеджер заявив, що за його життя жодного безпілотника Bayraktar поставлено до Росії не буде, оскільки вона є агресором стосовно України.

За даними РНБО, таким нехитрим способом кремлівський агітпроп намагається переконати широку громадськість у тому, що кількість союзників Російської Федерації збільшується з кожним днем. Насправді Росія продовжує залишатися світовим вигнанцем.

Поделиться

Последние новости:

Стартап із Каліфорнії готовий поставити Україні передову лінійку озброєних БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсував запуск передового сімейства безпілотних літальних апаратів для зміцнення обороноздатності України. Нова…

04.05.2024

Стартап из Калифорнии готов поставить Украине передовую линейку вооруженных БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсировал запуск передового семейства беспилотных летательных аппаратов для укрепления обороноспособности Украины. Новая…

04.05.2024

POCO F6 тепер готовий до глобальної прем’єри: характеристики екрану, батареї та процесора

POCO F6 готовий до офіційного запуску після отримання останньої сертифікації, що підтверджує характеристики пристрою. Подробиці…

04.05.2024

POCO F6 теперь готов к глобальной премьере: характеристики экрана, батареи и процессора

POCO F6 готов к официальному запуску после получения последней сертификации, подтверждающей характеристики устройства. Подробности Новая…

04.05.2024

Мобільний оператор «Київстар» у перший день травня вніс корективи до тарифів: що змінилося

"Київстар" оголосив про внесення змін до деяких фірмових тарифних планів, що стосуються домашнього інтернету в…

04.05.2024

Мобильный оператор «Киевстар» в первый день мая внес коррективы в тарифы: что изменилось

"Киевстар" объявил о внесении изменений в некоторые фирменные тарифные планы, касающиеся домашнего интернета в рамках…

04.05.2024