Військові технології

Німецька компанія передасть на потреби ППО України нову партію радарів повітряного спостереження

Німецька компанія Hensoldt готується зробити черговий значущий крок у зміцненні безпеки України. Суть прийнятого напередодні рішення – надання 6-и додаткових радарів повітряного спостереження TRML-4D для потреб ППО.

Детально

Цей крок, як зазначається на офіційному сайті виробника, здійснюється в рамках співпраці з Міноборони України, а фінансування забезпечується владою ФРН у рамках анонсованої раніше цільової програми військової допомоги. Загальна вартість контракту, згідно з відкритими даними, перевищує €100 млн.

Радари TRML-4D, поставка яких запланована на поточний рік, покликані значно посилити спроможності ППО України, особливо в контексті постійних загроз з боку російських ракетних атак і безпілотників.

Интересное:

Поставки багатофункціональних радіолокаційних станцій TRML-4D на потреби ЗСУ стартували в жовтні-2022. Від початку поточного року офіційний Берлін передав Україні одну РЛС TRML-4D у рамках попереднього пакета військової допомоги. Це стало частиною контракту, підписаного в червні 2023 року, про надання чотирьох радарів із поставками протягом усього 2024 року.

За словами спікерів Hensoldt, наразі у компанії є низка контрактів на виробництво понад півсотні одиниць обговорюваних радарів для різних замовників.

TRML-4D

TRML-4D являє собою останню версію радара середньої дальності з сімейства TRML, розробленого компанією Hensoldt у 2018 році. Устаткування використовує передові цифрові технології радіолокації та забезпечує виявлення, відстеження і класифікацію різних типів повітряних цілей.

Радар оснащений активною фазованою антенною решіткою (АФАР) з електронним скануванням на основі приймально-передавальних модулів з нітриду галію (GaN). Прилад здатний виявляти крилаті ракети, а також літаки і вертольоти, що маневрують або летять на низькій висоті, забезпечуючи швидке і точне виявлення і відстеження до 1500 цілей у радіусі до 250 км.

Последние новости:

Xiaomi випустила новий бюджетний смартфон Redmi: клон POCO F6

"Сяомі" збагатила сегмент бюджетних смартфонів моделлю Redmi Note 13R із сучасним зовнішнім виглядом, який візуально…

18.05.2024

Xiaomi выпустила новый бюджетный смартфон Redmi: клон POCO F6

«Сяоми» обогатила сегмент бюджетных смартфонов моделью Redmi Note 13R с современным внешним видом, который визуально…

18.05.2024

Sony Alpha 9 III: перша у світі повнокадрова камера з унікальною системою затвора

Компанія Sony оголосила про старт продажів нової камери Alpha 9 III, яка оснащена першим у…

17.05.2024

Lenovo представила мощный планшет со Snapdragon® 8+ Gen 1 и батареей 6550 мАч

Компания Lenovo представила на украинском рынке 2-е поколение Legion Tab – 8,8-дюймовый Android-планшет для мобильного…

17.05.2024

Lenovo представила потужний планшет з Snapdragon® 8+ Gen 1 і батареєю 6550 мАч

Компанія Lenovo представила на українському ринку 2-ге покоління Legion Tab — 8,8-дюймовий Android-планшет для мобільного…

17.05.2024

Xiaomi представила «невбивний» USB-кабель, що забезпечує потужність 240 Вт та швидкість 40 Гб в секунду

"Сяомі" збагатила ринок мобільних аксесуарів кабелем С-типу під назвою Xiaomi 6A USB4. Новинка вирізняється підвищеною…

17.05.2024