ГоловнаВійськові технологіїЗСУ отримають 22 ракетні комплекси HIMARS

ЗСУ отримають 22 ракетні комплекси HIMARS

Загалом українська армія отримає від США та союзників 22 ракетні системи HIMARS. Про це на брифінгу для журналістів заявив Джон Кірбі. У Раді національної безпеки США він відповідає за координацію стратегічних комунікацій.

Подробиці

Відомо, що Великобританія поставила в Україну три пускові установки M270. У свою чергу, Німеччина передала ЗСУ три ракетні комплекси MARS II (німецький аналог M270).

Варто зазначити, що 20 липня генерал Марк Міллі повідомив журналістам про передачу українській армії США та союзниками 20 ракетних систем HIMARS. В даний момент на озброєнні ЗСУ є 12 пускових установок.

Олексій Резніков, який обіймає посаду глави українського оборонного відомства, стверджує, що з 50 ракетними системами бійці ЗСУ зможуть зупинити просування окупантів. Якщо українська армія отримає від західних партнерів 100 установок HIMARS, вона зможе успішно контратакувати.

Згідно з заявою Володимира Зеленського, постачання буксированих гаубиць M777 та ракетних систем HIMARS дозволили ЗСУ стримати наступ окупаційних військ на Донбасі. В результаті ситуація на фронті стабілізувалася.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...