ГоловнаБанкінгГороховський назвав "жестю" подвійну конвертацію в monobank

Гороховський назвав “жестю” подвійну конвертацію в monobank

Український підприємець Олег Гороховський, який входить до засновників monobank, поділився з широким загалом нюансами послуги подвійної конвертації. За його словами, при оплаті товарів на зарубіжному сайті гривнями з картки monobank застосовується динамічна конвертація (Dynamic Currency Conversion). Простіше кажучи, власник картки бачить ціну у гривнях, тоді як запит на списання з його картки коштів надходить валюті продавця.

Подробиці

Гороховський зазначив, що якщо валютний ринок не перебуває у стані високої волатильності, то платник нічого не помітить.

Курси валют, що встановлюються MasterCard та Visa, від ринкового курсу відрізняються несильно. Наприклад, зараз вони можна порівняти з курсом НБУ (1 USD = 29,2 грн).

Пост Гороховського

Наприклад, якщо товар коштує 100 USD, відвідувач сайту побачить ціну в 2 926 грн. У разі придбання товару продавець заявить до списання з карткового рахунку 100 USD. Цю суму буде конвертовано в гривні за поточним курсом monobank.

В результаті з клієнтського рахунку буде списано 3590 грн. За словами Гороховського, якщо когось така «жесть» не влаштовує, слід встановити в налаштуваннях карти заборону на проведення транзакцій з подвійною конвертацією.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...