ГоловнаВійськові технологіїБатареї NASAMS здатні відбити атаку із 48 ракет - Defence Express

Батареї NASAMS здатні відбити атаку із 48 ракет – Defence Express

Завдяки постачанню сучасного озброєння країнами Заходу боєздатність української армії поступово збільшується. Незабаром до країни будуть доставлені батареї NASAMS. Цей зенітний ракетний комплекс прикриває небо над Білим будинком.

Водночас в бойових умовах він ніколи не використовувався. Нашій країні випала честь першою у ХХІ столітті продемонструвати всьому світу, що крилаті ракети можна перехоплювати у повітрі без відповідної технічної бази.

Подробиці

Військовий експерт Іван Киричевський із Defence Express із цього приводу зазначив, що ніхто не знає, наскільки NASAMS ефективний проти російських «Калібрів» та інших крилатих ракет.

Україна має отримати унікальний досвід використання норвезького комплексу для відображення ворожих ракетних атак.

Радіолокатор, що входить до складу батареї, здатний одночасно вести 60 повітряних цілей.

Киричевський зазначив, що згідно з паспортними характеристиками норвезька система ППО здатна відбити одномоментно атаку 48 російських ракет. Цифру 48 було названо військовим експертом не випадково.

16 липня під час повітряної тривоги в інтернеті почали з’являтися фейкові повідомлення про запуск із Астрахані 48 крилатих ракет. Руслан Марцінків, який обіймає посаду градоначальника Івано-Франківська, поспішив заявити про «масований ракетний удар». Згодом мер видалив повідомлення.

Увечері того дня Володимир Зеленський розкритикував чиновника, не називаючи його імені. За словами президента, зроблене ним інформаційне вкидання злякало людей.

У свою чергу Олексій Арестович заявив про те, що одночасний запуск 48 крилатих ракет по Україні фізично неможливий.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...