ГоловнаТехноЕксперти пояснили основні відмінності M270 від HIMARS

Експерти пояснили основні відмінності M270 від HIMARS

Минулого тижня до України прибули перші ракетні системи M270. Їх можна використовувати для ведення вогню високоточними боєприпасами GMLRS. Такі ж снаряди використовують у HIMARS.

Подробиці

Основною відмінністю M270 від HIMARS є менша мобільність. Ракетна система має гусеничний хід, який дозволяє їй нести на борту вдвічі більше снарядів, ніж у HIMARS.

Гусениці дають можливість M270 переміщатися бездоріжжям. Ракетний комплекс HIMARS здатний розвивати швидкість 85 км/год. Гранична швидкість M270 становить 64 км/год.

M270

На запуск пакету снарядів, HIMARS витрачає 30 секунд, на відміну від M270, котрій доведеться витратити одну хвилину.

HIMARS

В обох системах використовуються ракети GMLRS. Вони здатні вражати цілі на дистанції до 85 км. На жаль, інші ракети нам поки що не дають.

Наприклад, з допомогою ATACMS можна бити по цілям на дистанції до 300 км. За словами Олексія Резнікова, переговори із союзниками щодо постачання далекобійних ракет вже ведуться. Рано чи пізно боєприпаси з’являться в українських артилеристів.

Ракетна система M270 була розроблена у 70-х роках. Вона заснована на базі M2 Bradley. Армія США отримала перші такі комплекси у 1983 р.

HIMARS з’явилися на озброєнні американської армії у 2002 році. На відміну від M270, в основу цього ракетного комплексу покладено армійську вантажівку M1140.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...