ГоловнаВійськові технологіїОкупанти почали застосовувати в Україні електромагнітні рушниці «Ступор»

Окупанти почали застосовувати в Україні електромагнітні рушниці «Ступор»

Цього тижня окупаційні війська вперше застосували на території України антидронову електромагнітну рушницю «Ступор». Про це повідомили журналісти російської пропагандистської агенції ТАРС.

Подробиці

Джерело агентства із силових структур РФ стверджує, що «Ступор» успішно «приземляє» українські безпілотники. Електромагнітна рушниця може похвалитися високою ефективністю. Для виведення з ладу літального апарату його досить упіймати в приціл. Пристрій глушить сигнал та генерує перешкоди.

Антидронове рушниця "Ступор"

Джерело відзначило, що подібного роду мобільне обладнання вкрай потрібне військам. Справа в тому, що українські збройні сили застосовують велику кількість БПЛА. На озброєнні армії України перебуває понад десяток різних безпілотних систем.

Рушниці «Ступор» були випробувані окупантами у західній частині Донецької області. Офіційно російське Міноборони цю інформацію не підтверджує. Відомо, що антидронова рушниця була розроблена фахівцями Головного НДІЦ робототехніки.

Перший зразок «Ступора» було представлено на суд широкому загалу на спеціалізованій виставці «Армія-2017». Рушниця здатна виводити з ладу безпілотники на відстані до 2 км. Вартість одного комплексу “Ступор” складає 490 000 руб., що еквівалентно 229 480 грн.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...