ГоловнаТехноЯк налаштувати сховище додатків Xiaomi

Як налаштувати сховище додатків Xiaomi

Сховище додатків – це інструмент MIUI, що настроюється. Він розташований ліворуч від робочого столу домашнього екрану Xiaomi/Redmi/POCO. Місія цієї програми – забезпечення моментального доступу до калькулятора, соцмереж, швидких нотаток тощо.

Подробиці

Сховище програм або App Vault – не найвідоміший розділ MIUI, який замінений на Google Discover в більш сучасних пристроях. Однак власники ряду девайсів, таких як Redmi 8, все ще можуть скористатися закладеними в ньому опціями.

Налаштування сховища програм

Перше, що потрібно зробити, – переконатися, що сховище включено. Для цього достатньо провести пальцем ліворуч від головного робочого столу. Якщо нічого не відбувається, сховище вимкнено. Для включення достатньо зробити наступні кроки: Налаштування > Головний екран > Сховище додатків та зрушити відповідний тумблер (якщо він є у вашому смартфоні).

Как настроить хранилище приложений Xiaomi

Місток, що відкрився таким чином, складається з декількох вкладок або “карток”, які виконують функції швидкого доступу.

Как настроить хранилище приложений Xiaomi

Перша панель відповідає за ярлики. Вона розширюється і придатна для редагування (досить визначитися, які ярлики або інструменти будуть розташовуватися в першому рядку).

Наступні панелі складаються із швидких системних функцій. До них відносяться:

  • рядок пошуку;
  • підказки щодо застосування;
  • короткі нотатки;
  • календар подій;
  • кроки;
  • популярні ігри;
  • вибір редактора;
  • розширені інструменти;
  • дії.

Деякі з цих функцій (якщо не більшість) відносяться до категорії не найважливіших. Приклади “непотрібних” функцій – “Вибір редакції”, Stock, “Популярні ігри” тощо.

Якщо вам не потрібні ці картки, сховище програми MIUI дозволяє «засунути» їх якомога подалі. Для цього достатньо виконати такі дії:

  1. Увійти до сховища програм.
  2. Клікнути на знак налаштувань вгорі праворуч.
  3. Перейти до розділу “Рекомендовані”.
  4. Видалити непотрібні опції, натиснувши на відповідний значок.

Как настроить хранилище приложений Xiaomi

Після адаптації сховища додатків під свої потреби всі ярлики та швидкі функції будуть у вас під рукою. Для доступу до них достатньо провести пальцем по екрану робочого столу.

Замість резюме

Сховище додатків – один із легендарних інструментів MIUI. Чому його було вирішено позбутися в 2020 році, досі неясно. Одна з версій – підступність Google, через яку на смартфонах з Global ROM запускаються програми “Телефон” та “Повідомлення”.

Не виключено, що в майбутньому Xiaomi знайде спосіб повернути сховище додатків у MIUI. З іншого боку, враховуючи наявність бічної панелі MIUI 13, App Vault може не увійти до числа пріоритетів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...