ГоловнаТехноБійці ЗСУ поділилися першими враженнями про HIMARS із журналістами WP

Бійці ЗСУ поділилися першими враженнями про HIMARS із журналістами WP

Бійці ЗСУ активно використовують новіші ракетні системи HIMARS в оборонній війні проти окупантів. Вони шкодують, що Пентагон не поставив їх до України раніше. Артилеристи вважають, що в цьому випадку війна давно б закінчилася. Про це українська армія розповіла під час інтерв’ю кореспондентам The Washington Post.

Подробиці

Екіпаж ракетного комплексу HIMARS покращив внутрішнє оздоблення автомобіля. Журналісти виявили у кабіні чотки, «пахучку» та зображення напівроздягненої жінки. На зовнішній стороні за допомогою трафарету намальовано три черепи чорного кольору. Вони символізують уражену мету. За словами артилериста із позивним «Кузя», насправді HIMARS вже встиг вразити шість цілей. Екіпаж не мав часу нанести на кузов ще трьох черепів.

HIMARS

Боєць зізнався, що вони здебільшого «працюють» зі складами з БК та командними пунктами із офіцерами. Родичі артилеристів не знають, що вони б’ють за допомогою американських ракетних систем. Справа в тому, що це таємна інформація. Комплекси HIMARS є для росіян метою №1.

Військовослужбовець із позивним «Мороз» повідомив, що екіпаж не має сумнівів у тому, що запущені ракети потраплять точно за цілями, оскільки вони наводяться через супутник. Максимальна швидкість тягача HIMARS складає 96 км/м. Завдяки цьому він може швидко залишати позицію після ракетної атаки. «Мороз» наголосив, що сам комплекс працює дуже тихо.

«Кузя»,«Мороз» та їхні товариші по службі «Супутник» вчилися керувати ракетним комплексом за кордоном. Процес навчання зайняв два тижні. Комп’ютерна система HIMARS англійською мовою. У зв’язку із цим бійцям доводиться користуватися Google Translate. На думку «Кузі», щоб переламати хід війни, достатньо розгорнути уздовж лінії фронту 50 ракетних систем. Якби українська армія отримала їх раніше, окупантам не вдалося б захопити територію Луганської області.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його повноцінним інструментом для найрізноманітніших обчислень і перетворень. Подробиці Додаток "Калькулятор" на...

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком компенсується значущими оновленнями. Головне з них - поява Pro-версії...

Як налаштувати спалах в смартфонах Xiaomi для сповіщення про повідомлення та дзвінки

Операційні системи HyperOS і MIUI надають можливість налаштування світлодіодного спалаху на смартфонах Xiaomi/Redmi/POCO для сповіщення власника про вхідні дзвінки та повідомлення. Подробиці Це особливо корисно в...