ГоловнаТехноВиробник Tomahawk розробляє гіперзвукову протиракету на тлі загроз з боку РФ

Виробник Tomahawk розробляє гіперзвукову протиракету на тлі загроз з боку РФ

Один з підрозділів північноамериканської компанії Raytheon Technologies розпочав розробку гіперзвукової протиракети Glide Phase Interceptor. У ролі замовника виступило американське агентство ПРО.

Подробиці

У повідомленні Raytheon Technologies з цього приводу зазначається, що виріб GPI буде використовуватися для перехоплення гіперзвукових ракет. Завдяки таким виробам США та їх союзники зможуть забезпечити захист своїх територій від найсучаснішої зброї.

Гіперзвукова протиракета Glide Phase Interceptor

У конструкції протиракети будуть застосовані компоненти, які вже успішно використовуються Raytheon Technologies в інших проектах. Її розробка коштуватиме 62 млн USD. Компанія вже встигла витратити з цієї суми 21 млн USD на проведення НДДКР.

Широку популярність Raytheon набула завдяки ЗРК Patriot, крилатим ракетам Tomahawk, ПЗРК Stinger тощо. Компанія входить до першої трійки найбільших у США підрядників оборонно-промислового комплексу разом із Lockheed Martin та корпорацією Boeing.

Наприкінці травня Москва прозвітувала про випробування ракети «Циркон». Конструктори планують використовувати її гіперзвукові блоки “Авангард” у розрекламованому комплексі “Сармат”. Таким чином, розробка обговорюваної протиракети США є цілком логічним кроком.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...