ГоловнаТехноКитайці навчили робота-собаку Unitree B1 ходити під водою та переносити вантажі вагою...

Китайці навчили робота-собаку Unitree B1 ходити під водою та переносити вантажі вагою понад 100 кг (відео)

Компанія Unitree Robotics продовжує вдосконалювати своїх робопсів. Досягнутими успіхами китайський розробник похвалився на відео.

Подробиці

Ім’я нового вихованця – B1. Механічний помічник вміє пересуватися під водою та транспортувати вантажі масою понад 1 центнер. Ці похвальні якості підтверджені практичними випробуваннями, основні етапи яких відображені у наведеному нижче ролику.

Заявлений вологозахист B1 – IP68 (корпус, за винятком антени, що знаходиться над водою, здатний тривалий час витримувати вплив вологи).

Гранична швидкість пересування B1 – 1,8 м/сек, автономність – до 4 годин. Робопес без проблем пересувається пересіченою місцевістю і може експлуатуватися в хмарочосах (подолання сходової клітини для вихованця Unitree Robotics не є проблемою).

В ході випробувань не обійшлося без сюрпризів: B1 зміг протягнути на собі людину вагою понад 100 кіло при тому, що вказана в технічній документації вантажопідйомність собачки становить лише 80 кг.

Призначення B1 – виконання відповідальних місій у важкодоступних місцях.

Нагадаємо, що свого першого робопса G01 Air Edu компанія Unitree Robotics скопіювала із американського Спота. Докладніше про історію запозичення вихованця у Boston Dynamics можна почитати в нашому матеріалі.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його повноцінним інструментом для найрізноманітніших обчислень і перетворень. Подробиці Додаток "Калькулятор" на...

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком компенсується значущими оновленнями. Головне з них - поява Pro-версії...

Як налаштувати спалах в смартфонах Xiaomi для сповіщення про повідомлення та дзвінки

Операційні системи HyperOS і MIUI надають можливість налаштування світлодіодного спалаху на смартфонах Xiaomi/Redmi/POCO для сповіщення власника про вхідні дзвінки та повідомлення. Подробиці Це особливо корисно в...