Техно

Глава Мінцифри розповів про дії IT-армії в умовах війни

Керівництво Мінцифри розповіло про етапи створення IT-армії, її місію та досягнення. Історію цифрового війська журналістам УНІАН виклав голова відомства Михайло Федоров.

Подробиці

Мережа соратників для боротьби з російською агресією у кіберпросторі сформувалася у перші дні війни. Починалося все з групи небайдужих громадян, які вирішили використати свої знання в IT-сфері для протидії агресору. За минулі з часу початку вторгнення неповні 4 місяці, на боротьбу з кремлівською пропагандою та ресурсами країни-окупанта стали понад 300 000 людей по всьому світу.

Участь в ІТ-воїнстві, за словами міністра, справа суто добровільна: ніхто нікого не агітував і не примушував. Кожен воюючий за Україну кібербоєць робить це не за гроші, а на поклик душі.

Серед найгучніших акцій IT-армії – зрив виступу Путіна на пітерському форумі ПМЕФ, виведення з ладу Rutube, параліч роботи сайтів російських ЗМІ, федеральних міністерств та відомств (Росспоживнагляду, ФСБ, Мінпраці, особистого сайту Путіна, сайтів регіональних судів тощо) .)

Интересное:

Досягнення таких вражаючих результатів стало можливим завдяки підтримці з-за кордону (один лише Ілон Маск поставив в Україну понад 12 тис. станцій Starlink, які забезпечують не лише стабільний інтернет в умовах воєнних дій, а й дозволяють виявляти посібників окупантів, які передають ворогові інформацію про дислокацію підрозділів ЗСУ).

Для вступу до лав IT-армії достатньо відвідати її тг-канал і слідувати наведеним там інструкціям.

Крім знищення інтернет-інфраструктури ворога, до завдань IT-армії входить захист українських ресурсів від зазіхань хакерів країни-агресора та забезпечення економічної безпеки в Мережі (недопущення злому каналів надходження інвалюти в Україну тощо).

Поделиться

Последние новости:

Рідкісне відео знищення шведським «Лучником» російської САУ “Мста-С”

На свіжих кадрах відео від прес-служби 45-ї окремої артбригади ЗСУ зафіксовано момент знищення російської самохідної…

07.05.2024

Редкое видео уничтожения шведским «Лучником» российской САУ “Мста-С”

На свежих кадрах видео от пресс-службы 45-й отдельной артбригады ВСУ запечатлен момент уничтожения российской самоходной…

07.05.2024

Франція почала адаптацію бомб AASM Hammer для застосування з переданих Україні F-16

Франція активізувала роботи з інтеграції керованих авіабомб AASM Hammer на літаки F-16, які підлягають передачі…

06.05.2024

Франция начала адаптацию бомб AASM Hammer для применения с передаваемых Украине F-16

Франция активизировала работы по интеграции управляемых авиабомб AASM Hammer на самолеты F-16, которые подлежат передаче…

06.05.2024

Названо три смартфони Xiaomi, від покупки яких краще утриматися

Три моделі смартфонів екосистеми "Сяомі" більше не отримують оновлення та підтримку. Потенційні покупці повинні враховувати…

06.05.2024

Названы три смартфона Xiaomi, от покупки которых лучше воздержаться

Три модели смартфонов экосистемы «Сяоми» больше не получают обновления и поддержку. Потенциальные покупатели должны учитывать…

06.05.2024