ГоловнаВійськові технологіїРосія хоче вивести на орбіту тисячі супутників, щоб слідкувати за ЗСУ

Росія хоче вивести на орбіту тисячі супутників, щоб слідкувати за ЗСУ

Для моніторингу театру військових дій, що ведуться на території України, росіянам потрібне масштабне супутникове угруповання. Воно повинно включати тисячі супутникових апаратів. На даний момент на орбіті знаходиться 161 російський супутник. Для стеження за ЗСУ у цілодобовому режимі цієї кількості супутників недостатньо.

Подробиці

Відповідно до заяви керівника «Роскосмосу» Д. Рогозіна головною темою для Росії на даний момент є необхідність розгортання масштабного супутникового угруповання, що складається з понад тисячі апаратів. Таке угруповання дозволить спостерігати за бойовими діями, що ведуться на території України, 24 години на добу.

Супутникова фотозйомка

За словами Рогозіна, супутникове угруповання можна буде використовувати і для вирішення суто цивільних завдань. Про які завдання йдеться, топ-менеджер російської корпорації не уточнив. Рогозін поскаржився на те, що Росія в космосі має всього 161 супутник. Цього дуже мало.

Нещодавно «Роскосмос» пафосно запустив у космос новий супутниковий апарат Міноборони РФ. На ракеті, що доставила його на орбіту, можна було побачити літеру Z, яка є неофіційним символом «спецоперації», що проводиться Кремлем. Через деякий час після виходу на задану орбіту апарат “Космос-2555” перестав відгукуватися на команди із Землі. Втрата управління супутником призвела до того, що він згорів у атмосфері.

За даними Пентагону, Росія має невелику кількість супутникових апаратів, які можна використовувати у війні. При цьому майже всі військові супутники РФ морально застаріли.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...