ГоловнаТехноЯк перезавантажити смартфон, якщо кнопка відключення "вийшла з ладу"

Як перезавантажити смартфон, якщо кнопка відключення “вийшла з ладу”

Багато користувачів стикалися із ситуацією, коли кнопка вимкнення смартфона перестала працювати. Як показує практика, ця проблема може виникнути не лише у власників пристроїв Android. На жаль, вона зустрічається і в iPhone. Незважаючи на вихід з ладу фізичної кнопки, перезавантажити мобільний пристрій можна апаратним способом.

Перезавантаження Android-смартфону

У пристроях під керуванням Android перезавантаження апаратним способом здійснюється через панель повідомлень. Для цього необхідно виконати такі дії:

  • Свайп вниз.
  • Прокручування шторки до низу.
  • Клік за кнопкою Turn off.
  • Вибір опції «Перезавантажити».

Варто зазначити, що апаратна кнопка вимикання є далеко не у всіх смартфонах. Її наявність залежить від версії Android та моделі пристрою. Якщо у вашому гаджеті апаратна кнопка вимкнення відсутня, її можна додати за допомогою цього ёдодатки.

Перезавантаження iPhone

Перезавантажити iOS-пристрій із непрацездатною фізичною кнопкою можна за допомогою функції Assistive Touch, яка призначена для створення на екрані віртуальної кнопки. Користувач може налаштувати кнопку на власний розсуд. Для цього достатньо дотримуватись наступного алгоритму:

  • Вхід до налаштувань.
  • Вибір опції «Доступність».
  • Активація Assistive Touch.

Після появи на дисплеї кнопки, що плаває, її можна налаштувати на свій розсуд, у тому числі для перезавантаження смартфона.

Якщо вам необхідно увімкнути iPhone з поламаною апаратною кнопкою, то для цього достатньо підключити його до адаптера живлення.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...