Банкінг

Співзасновник monobank звернувся до НБУ щодо курсу долара

Співзасновник monobank О.Гороховський звернувся до керівництва НБУ із проханням про перегляд нових правил регулювання валютного ринку. Про це підприємець повідомив у Telegram.

Подробиці

За його словами, регулятор обмежив банкам можливість встановлення курсу у безготівковому сегменті валютного ринку. Користувачам програми monobank завжди демонструвався єдиний курс. Він був однаковий для транзакцій ФОП, валютно-обмінних операцій усередині аплету та для карткових транзакцій. Через введені НБУ обмеження зараз користувачам демонструються різні курси.

Интересное:

Відповідно до нових правил за транзакціями ФОП та валютно-обмінних операцій всередині аплету курс не може бути більшим або меншим за курс НБУ більш ніж на 1%. Для карткових транзакцій та валютно-обмінних операцій у банківських відділеннях, які monobank не має, будь-які обмеження в частині установки курсу відсутні.

Гороховський наголосив, що продавати валюту ФОП банк не може. При цьому він зобов’язаний купувати у них валюту за курсом, який не повинен відрізнятись від курсу НБУ більш ніж на 1%. Підприємці від цього правила “щасливі”. Як тимчасовий спосіб вирішення цієї проблеми керівництво monobank хоче роздати ФОП валютні картки. Це дозволить їм відмовитися від продажу валюти за неринковим курсом. Водночас Гороховський наполягає, щоб проблему з різними курсами було вирішено на рівні НБУ.

Последние новости:

У Мережі з’явилася перша інформація про смартфони серії iPhone 17

Мережа приросла інформацією про перспективний iPhone 17. Перераховані нижче відомості надані аналітиком корпорації Haitong International…

08.05.2024

В Сети появилась первая информация о смартфонах серии iPhone 17

Сеть приросла информацией о перспективном iPhone 17. Перечисленные ниже сведения предоставлены аналитиком корпорации Haitong International…

08.05.2024

Через 25 років HMD анонсує найпопулярніший телефон Nokia

Це мобільний телефон, який сформував ціле покоління. І тепер, через 25 років після свого першого…

08.05.2024

Xiaomi скоро представить Mix Fold 4 та Mix Flip: основні оновлення

"Сяомі" планує випустити нові моделі складних смартфонів цього року. Йдеться про "розкладачки" Mix Fold 4…

08.05.2024

Xiaomi скоро представит Mix Fold 4 и Mix Flip: основные обновления

«Сяоми» планирует выпустить новые модели складных смартфонов в этом году. Речь идет о «раскладушках» Mix…

08.05.2024

Стали відомі дизайн та дата презентації бюджетного «вбивці» флагманів POCO F6 Pro

POCO F6 Pro готується до дебюту в червні. Більшість особливостей пристрою вже відомі, зокрема завдяки…

08.05.2024