ГоловнаТехноYouTube підрахував кількість видалених каналів про війну в Україні

YouTube підрахував кількість видалених каналів про війну в Україні

Адміністрація «Ютуба» оприлюднила статистику видалених каналів щодо бойових дій в Україні. Загальна кількість прибраного із загального доступу контенту – понад 70 тис. роликів та понад 9 тис. спеціалізуються на фейках та висвітленні насильства каналів, інформує британська «Гуардіан».

Подробиці

За словами голови департаменту інформпродуктів YouTube Ніла Мохана, відеохостинг сповідує політику неприйняття “великих подій насильницького характеру”. Ситуація в Україні підпадає під цю ухвалу, що дало адміністрації право видаляти контент із вихвалянням «визвольної місії», ходу «спеціальної військової операції» та іншими наративами Кремля.

Канали з правдивим та достовірним висвітленням війни в одній лише Україні зібрали понад 40 млн переглядів. Видаляти такий контент адміністрація відеохостингу не буде.

Інтерес до «авторитетних каналів» кратно зріс як в Україні, так і в Польщі, що поруч із нею, і, безпосередньо, в РФ, додав Мохан.

Пропагандисти країни-агресора називають видалення контенту з російською версією подій безпрецедентною цензурою. Відповідні звинувачення в інформпросторі з’явилися після блокування «Ютубом» офіційного каналу Держдуми, каналу Володимира Соловйова та інших пропагандистів РФ.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...