ГоловнаВійськові технологіїУ Росії виникли проблеми з виробництвом аналога дрону-камікадзе Switchblade

У Росії виникли проблеми з виробництвом аналога дрону-камікадзе Switchblade

Три роки тому компанія ZALA AERO, афілійована з російським концерном «Калашников», представила дрони-вбивці «Ланцет-1» та «Ланцет-3». Вони є аналогами дрону-камікадзе Switchblade, що є на озброєнні ЗСУ.

Подробиці

Для запуску “Ланцета” використовується катапульта. Безпілотник отримав крила «два ікси», завдяки яким його маневреність помітно зросла. Дві моделі барражуючого боєприпасу відрізняються один від одного потужністю бойової частини та радіусом дії.

Злітна маса дрону “Ланцет-1” дорівнює 5 кг. Він може брати на борт до 1 кг корисного навантаження. Радіус дії безпілотника становить 40 км. У повітрі «Ланцет-1» може бути до 30 хв. Гранична швидкість баражуючого боєприпасу досягає 110 км/год. Ланцет-3 може брати на борт до 3 кг корисного вантажу. Його автономність роботи дорівнює 40 хв.

Російський дрон-камікадзе "Ланцет"
Російський боєприпас, що барражує, “Ланцет”

У дронах “Ланцет” інженери ZALA AERO застосували системи наведення трьох типів (координатна, оптико-волоконна та комбінована). Завдяки наявності телевізійного каналу зв’язку оператори, що управляють барражуючими боєприпасами, можуть бачити вражені ними наземні цілі. Безпілотники “Ланцет” отримали протилазерний захист. Розробники стверджують, що перехопити їх або знищити за допомогою ППО неможливо.

Для випуску дронів «Ланцет» компанії-виробнику потрібен доступ до зарубіжної компонентної бази. Вона втратила його після запровадження щодо офіційної Москви санкцій за вторгнення в Україну. Звичайно, ніщо не заважає росіянам здобути імпортні компоненти напівлегальним шляхом, проте їх вистачить для випуску лише невеликої партії безпілотників. Без повноцінного доступу до іноземних комплектуючих серійне виробництво дронів «Ланцет» неможливе.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...