ГоловнаВійськові технологіїПутін заявив про кібервійну Заходу проти Росії

Путін заявив про кібервійну Заходу проти Росії

Глава РФ заявив про «повномасштабну війну проти Росії», що ведеться в Мережі, і віддав розпорядження сформувати дієву держсистему захисту інформації.

Подробиці

Відповідні меседжі прозвучали на зібраній учора Президентом РФ онлайн-нараді за участю найвищого військового командування.

Путін на онлайн-нараді з силовиками та військовими заявив про кібервійну Заходу проти Росії

За словами Путіна, атаки на Росію в інформпросторі здійснюють фахівці з держструктур недружніх країн. Хакери-одинаки вчиняти комплексні напади такого масштабу нездатні.

Цілями таких атак Путін назвав виведення з ладу онлайн-ресурсів критично важливих інфраструктурних об’єктів РФ, сайтів ЗМІ та органів влади, корпоративних мереж системотворчих компаній та корпорацій.

Російський лідер описав зразкову схему атак на пропагандистські ЗМІ: на першому етапі відбувається блокування сайтів, на наступному – видалення інформації, що там міститься, або її підміна. Для цього автори кібератак застосовують «комбіновані технології» та «найсучасніші алгоритми».

Щоб уникнути поразки критично важливих об’єктів у майбутньому російський лідер доручив “доналаштувати та вдосконалити” системи кіберзахисту. На всіх значних підприємствах мають бути сформовані підрозділи, які займалися цілодобовим моніторингом кіберзагроз, їх купіруванням та захистом інформації.

Серед учасників онлайн-наради були помічені голова оборонного відомства Сергій Шойгу та поч. генштабу Валерій Герасимов.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...