ГоловнаТехноЕксперти пояснили, коли від VPN "немає жодного штибу"

Експерти пояснили, коли від VPN “немає жодного штибу”

Останнім часом популярність VPN-сервісів помітно зросла. Це пояснюється тим, що влада багатьох держав світу намагається хоча б частково цензурувати контент. Лідером у цьому відношенні є, безумовно, Китай, де заборонені Google, Facebook та інші популярні веб-ресурси. Наприклад, влада України блокує доступ до частини російських сайтів, які використовуються Кремлем для пропаганди.

Подробиці

VPN-сервіси застосовуються користувачами не тільки для обходу державних блокувань. Їх основним призначенням є приховування реальних IP-адрес та геолокації. Як показує практика, VPN може бути корисним далеко не завжди. Експерти розповіли про випадки, коли він абсолютно марний.

Шкідливий софт, віруси та фішингові сайти

Експерти у сфері кібербезпеки не рекомендують відвідувати під час інтернет-серфінгу підозрілі сайти. У жодному разі не слід завантажувати з них «зламані» програми. Вони можуть включати шкідливі компоненти, що становлять загрозу для операційної системи.

Збір статистичних даних інтернет-провайдерами

VPN-сервіс не захищає користувачів від збирання статистичних даних провайдером. Звичайно, ознайомитися з історією браузера або отримати доступ до листування користувача провайдер не може. Разом з тим, йому доступні такі дані, як обсяг трафіку, тривалість сесії, час виходу в Інтернет та ін. Крім цього, провайдери можуть фіксувати факти приховування користувачами своїх реальних IP-адрес.

Цифровий слід

На жаль, VPN-сервіси явно не здатні замаскувати «цифровий слід» користувача, який цікавить правоохоронні органи. Маються на увазі метадані, які акумулюються на різних веб-майданчиках. Якщо у користувача виконано вхід в акаунти Google і соціальні мережі, то забезпечити анонімність йому не зможе навіть «наворочений» VPN-сервіс.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...