ГоловнаТехноМережа АЗС «Укрнафта» попередила українців про кібершахраїв

Мережа АЗС «Укрнафта» попередила українців про кібершахраїв

Всеукраїнська мережа автозаправних станцій “Укрнафта” спростовує свою участь в організації масової WhatsApp-розсилки. За словами спікерів бренду, реклама з обіцянкою грошових виплат організована шахраями.

Подробиці

Оголошення про нібито готовність «Укрнафти» виплачувати гроші за деякі опитування названі «розіграшами». В організації офіційно заявили про свою непричетність до таких «акцій» і нагадали про необхідність уточнювати актуальну інформацію на офіційному сайті www.ukrnafta.com.

Приклад фейкових скріншотів про нібито виплачувані «Укрнафтою» винагороди наведено нижче.

Національна мережа АЗС «Укрнафта» зробила важливу заяву

За словами представників служби кібербезпеки національної мережі АЗС, метою обговорюваних розсилок є отримання даних про громадян і реквізити банківських карток для подальшого крадіжки засобів, що знаходяться на «пластику».

Рекомендація фахівців служби безпеки «Укрнафти» – у жодному разі не переходити за сумнівними посиланнями, не пересилати фейкові повідомлення приятелям та не ділитися персональними даними з авторами розсилок.

Нагадаємо, що напередодні в Держспецзв’язку попередили українців про фейковий характер поширених через «Фейсбук» повідомленнь про грошові виплати по лінії ООН. Більше подробиць – у нашому ранковому матеріалі.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...