ГоловнаВійськові технологіїПентагон поставить ЗСУ важку модифікацію безпілотників Switchblade

Пентагон поставить ЗСУ важку модифікацію безпілотників Switchblade

Українська армія вже встигла отримати від США 100 легких дронів Switchblade 300. Один із них був успішно випробуваний бійцями ЗСУ на Харківщині. Загалом компанія AeroVironment має поставити в Україну на замовлення американського оборонного відомства 700 легких безпілотників.

Подробиці

В інтерв’ю Bloomberg представниця Міноборони Д. Максвелл повідомила, що міністерство зайняте веденням переговорів про постачання української армії дронів Heavier Switchblade 600. Вони мають більший радіус дії. Крім цього, безпілотники 600 серії здатні нести на своєму борту багатоцільову боєголовку типу Javelin. Компанія-виробник позиціонує виріб як «вбивці танків».

Основні відмінності 300-ї та 600-ї версії БПЛА

Вага баражуючого боєприпасу Series-300 дорівнює двом з половиною кілограмам. Дальність польоту легкого дрону становить 10 км. Він може літати над метою до 15 хвилин. Безпілотники Switchblade 300 є ідеальним рішенням для знищення ворожих транспортних засобів та особового складу.

Вага важкого дрону Series-600 складає 22 кг. Він може перебувати у повітрі протягом 40 хвилин. Радіус дії літального апарату дорівнює 40 км. Дрони Switchblade 600 випускаються за ліцензією каліфорнійською фірмою Simi Valley.

За словами Максвелл, терміни поставок важких боєприпасів, що барражують, будуть оголошені Пентагоном після укладання контракту з компанією-виробником.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...