Техно

ВСУ отримають термінали COMET, які перевершують Starlink за ефективністю

Північноамериканська компанія Comtech Telecommunications Corp поставить українській армії термінали тропосферного зв’язку COMET. В результаті можливості ЗСУ щодо передачі даних помітно розширяться.

Подробиці

Керівник Comtech М. Фарфор із цього приводу зазначив, що світова спільнота стурбована ситуацією в Україні. Компанія Comtech винятком щодо цього не є. Саме тому вона вирішила поставити ЗСУ найсучасніше обладнання.

Наразі українські військові використовують термінали Starlink. Вони передають інформацію через супутники. Устаткування COMET працює інакше. Генеровані терміналами сигнали відбиваються від тропосфери. За рахунок цього інформацію можна передавати на сотні кілометрів, не враховуючи при цьому рельєфу місцевості. Оскільки супутники передачі даних не використовуються, експлуатація терміналів COMET обходиться набагато дешевше.

Интересное:

Технічні характеристики

Вага терміналу складає 23 кг. Для заряду його штатного акумулятора можна використовувати енергію сонця. Антена COMET має довжину одного метра. Тактичний канал зв’язку надійно захищений. Відстежити його за допомогою GPS неможливо.

Дані передаються від терміналу до терміналу на швидкості 5-60 Мбіт/с. При використанні відразу кількох терміналів (радіорелейний зв’язок) швидкість зросте до 210 Мбіт/с. Можна керувати терміналами за допомогою мобільного додатка.

На відміну від Starlink робота терміналів COMET не залежить від фізичних перешкод та погодних умов. Таким чином, для використання у військових цілях обладнання Comtech підходить більше.

Поделиться

Последние новости:

Стартап із Каліфорнії готовий поставити Україні передову лінійку озброєних БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсував запуск передового сімейства безпілотних літальних апаратів для зміцнення обороноздатності України. Нова…

04.05.2024

Стартап из Калифорнии готов поставить Украине передовую линейку вооруженных БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсировал запуск передового семейства беспилотных летательных аппаратов для укрепления обороноспособности Украины. Новая…

04.05.2024

POCO F6 тепер готовий до глобальної прем’єри: характеристики екрану, батареї та процесора

POCO F6 готовий до офіційного запуску після отримання останньої сертифікації, що підтверджує характеристики пристрою. Подробиці…

04.05.2024

POCO F6 теперь готов к глобальной премьере: характеристики экрана, батареи и процессора

POCO F6 готов к официальному запуску после получения последней сертификации, подтверждающей характеристики устройства. Подробности Новая…

04.05.2024

Мобільний оператор «Київстар» у перший день травня вніс корективи до тарифів: що змінилося

"Київстар" оголосив про внесення змін до деяких фірмових тарифних планів, що стосуються домашнього інтернету в…

04.05.2024

Мобильный оператор «Киевстар» в первый день мая внес коррективы в тарифы: что изменилось

"Киевстар" объявил о внесении изменений в некоторые фирменные тарифные планы, касающиеся домашнего интернета в рамках…

04.05.2024