ГоловнаТехноУ Мінцифри заявили, що російські хакери крадуть гроші у ФСБ

У Мінцифри заявили, що російські хакери крадуть гроші у ФСБ

Глава української Мінцифри вважає, що хакерські угруповання, які працюють на російські спецслужби, крадуть до 70% держфінансування, що надходить на їхні потреби. Про відповідну думку Михайла Федорова повідомляє видання “Фокус”.

За словами функціонера, хакери, що атакували українські сайти, заявили керівництву ФСБ про успішний злом онлайн-ресурсів і отримання абсолютного контролю над майданчиками. Під прикриттям подібних заяв російські айтішники крадуть гігантські суми, які надходять із держскарбниці на проведення таких операцій.

Насправді ж справа з точністю до навпаки, запевняє Федоров, за словами якого українські фахівці успішно ламають сайти Кремля та ФСБ, у той час як російські «комп’ютерні справи майстра» обмежуються атаками на другорядні майданчики.

Через це всередині хакерських угруповань, що працюють на ФСБ, почалися тертя і переділ фінансування.

Атаки росіян на сайти міністерств та відомств глава Мінцифри вважає малоефективними. За його словами, часто російські програмісти підсовують кураторам відверту туфту або дані з відкритого доступу.

Нагадаємо, що найгучнішими акціями російських хакерів на структури України останнім часом стали атаки на сайт МЗС (28 березня) та на провайдера електроенергії в одній із областей України. Обидві спроби завдати збитків завершилися провалом, заявили в Держспецзв’язку.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...