ГоловнаТехноШахраї масово обманюють українців підробленим сайтом Rozetka

Шахраї масово обманюють українців підробленим сайтом Rozetka

Rozetka.ua – один з найбільших онлайн-магазинів і маркетплейсів, який почав свою діяльність більше 15 років тому. Ставши дуже популярним серед громадян, це дало привід зловмисникам придумувати різні афери.

Аферисти створюють фейкові сайти інтернет-магазину, де крадуть гроші у довірливих покупців. Тільки сьогодні, 30 липня 2021 року чорний список сайтів поповнився відразу двома такими ресурсами. Що цікаво, обидва зареєстровані в доменній зоні .ru. Це вже має викликати питання у покупців.

Аферисты обманывают украинцев фейковым сайтом Rozetka

Перший сайт – rozeetka.ru, а другий – rozatka.ru. Українські фахівці з кібербезпеки відзначають, що після того, як на сайти було подано велику кількість скарг, вони почали час від часу перенаправляти відвідувачів на YouTube.

Нагадаємо, для того, щоб потрапити на реальний сайт магазину потрібно ввести в пошуковому рядку rozetka.ua, rozetka.com.ua або скористатися додатком для смартфонів, яке доступне безкоштовно в магазинах програмного забезпечення Google і Apple.

Експерти відзначають, що найбільше переходів фейкові магазини отримують від контекстної реклами Google. Шахраї перехоплювали потрібну їм аудиторію через рекламні посилання і оголошення на сайтах, які розміщують рекламні блоки Google Ads.

Домени обох порталів були зареєстровані в липні 2021 року. Термін дії реєстрації становить лише один рік. Це ще один натяк на те, що портал буде використовуватися для обману користувачів.

Доменні імена були створені на сайті Reg.ru приватною особою, дані якого приховані. Що цікаво, на цьому ж хостингу є ряд фейкових сайтів інших популярних інтернет-магазинів.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...