ГоловнаТехноЯк уникнути звинувачень в незаконній підприємницькій діяльності і уникнути штрафу в обсязі...

Як уникнути звинувачень в незаконній підприємницькій діяльності і уникнути штрафу в обсязі 85 000 гривен

Інформація про плани податківців штрафувати українців за часті отримання грошей на карту, яка потрапила в Мережу, викликала неабиякий суспільний резонанс. У цьому матеріалі наведено рекомендації юристів про те, як уникнути штрафів величиною до 85 000 грн. Думки адвокатів вислуховували журналісти AIN.

Подробиці

Поради експертів щодо безпечного зарахуванню грошей на «пластик»

  1. Переказувати кошти в невеликих обсягах (для проведення транзакції на більш ніж ₴ 5 000 буде потрібно ідентифікація учасників угоди, а операції на ₴ 30 000 +, з високою часткою ймовірності, можуть бути припинені банкірами для з’ясування джерела походження коштів).
  2. Не застосовувати при заповненні графи «Призначення платежу» формулювання а-ля «Оплата за товар» і тому подібне. Замість цього доцільно згадати про повернення заборгованості (таке формулювання позбавить одержувача від звинувачень в «сірому» підприємництві).
  3. Вказувати ПІБ і т/ф номер одержувача коштів в графі «Відправник». Це дозволить приспати пильність банкірів, оскільки операція буде сприйнята системою, як ніби-то власник карти самостійно поклав гроші собі на рахунок.

У компанії Conflict Lawyers нагадують, що в даний час фіскали можуть отримати від банку лише інформацію про наявність/відсутність рахунку в конкретній фінустанові. Для отримання ж інформації про рух коштів має бути заведена кримінальна справа. Підставою для відкриття якої, може послужити заява окремо взятого «активіста», «патріота» і «пильного громадянина» (під цими красивими словами ховаються персонажі, яких в нетолерантні дев’яності іменували «стукачами», «шістками», «щурами» та іншими нехорошими словами) .

Як уникнути звинувачень в незаконному підприємництві і не влетіти на обіцяні податківцями штрафи в обсязі 85 000 гривен

Від себе додамо, що вітчизняні податківці мають нехорошу звичку «натягувати сову на глобус», а саме навішувати на добропорядних громадян всілякі гріхи. Найпростіший приклад – звинувачення мамочки, яка продає через OLX б/у-шні дитячі речі в незаконному підприємництві. При цьому помічати мільярдні офшорні «оборудки» олігархів і депутатів наші браві митарі не поспішають, бо побоюються за цілісність свого життя.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...