Техно

10 нових функцій в iOS 15, про які ви можете не знати

Анонсована близько тижня тому «яблучна» операційка iOS 15 має масу переваг в порівнянні з попередниками. У цьому огляді будемо говорити про десяток найбільш значущих благ.

  1. Природні відеодзвінки в FaceTime і обмін досвідом через SharePlay

З iOS 15 спілкування з друзями і сім’єю стане більш природним. Так, опція просторового звуку під час відеодзвінка FaceTime дозволить змінювати тембр голосу мовця в залежності від пози і положення тіла.

Новий режим мікрофона забезпечить відділення голосу співрозмовника від фонових шумів.

В iOS 15 передбачений т.зв. «Портретний режим» (якісна картинка співрозмовника при розмитому тлі).

Учасники відеосесій FaceTime отримали можливість ділитися своїми враженнями з приятелями через SharePlay. Дана опція також

  • дозволяє прослуховувати музичні композиції за допомогою Apple Music;
  • забезпечує спільний перегляд фільмів і телепередач;
  • дає можливість спільно використовувати екран для перегляду наявного у користувача контенту і т.д.
  1. Інструменти для концентрації уваги

Розробники iOS 15 наділили операційну систему потужними інструментами, що допомагають зосередитися на виконанні конкретного завдання і не розсіювати увагу на навколишнє оточення.

Йдеться, перш за все, щодо білоруського режиму фокусування – нової функції для поділу повідомлень і додатків на важливі і не дуже. Для користування опцією потрібно задати необхідні переваги в налаштуваннях. Встановлені на одному пристрої фільтри будуть працювати на всіх інших девайсах Apple.

Користувачі можуть використовувати додатки і віджети для створення спеціальної сторінки домашнього екрану в момент виконання важливого завдання. В цей час повідомлення від «неважливих» користувачів і додатків надходити не будуть.

  1. Новий інтерфейс повідомлень

У новому дизайні додані фотографії контактів і збільшені значки додатків для полегшення ідентифікації авторів вхідних дзвінків/повідомлень.

Після виставлення пріоритетів термінова інформація буде доставлятися негайно, а нетермінові повідомлення від малозначущих контактів будуть складуватися в спеціальному депозитарії. Одержувач зможе почитати такі меседжі в вибраний ним самим час.

  1. Живий текст і пошук у фокусі

Функція живого тексту розпізнає написи на знімках за допомогою інтелектуальної технології. Нейронна мережа Apple дозволяє камері швидко ідентифікувати і копіювати важливі шматки тексту (пароль Wi-Fi в ресторані і т.д.) За допомогою запитів до зображень користувачі можуть дізнатися більше про популярні твори мистецтва, будь-які світові пам’ятки тощо.

Focus Search також дозволяє проводити пошук зображень в Інтернеті за місцем розташування, людині, сцені, об’єкту і швидко знаходити релевантну інформацію про пошуковий текст, персонажа, твір і т.д.

Интересное:

  1. Браузер Safari iOS 15

Оновлений браузер Safari спрощує управління однією рукою, виділяє контент, дозволяє зберігати вкладки і легко отримувати доступ до них у будь-який час з будь-яких пристроїв Apple.

  1. “Карти” в iOS 15

Нові методи навігації та дослідження в iOS 15 виводять Map App на новий рівень (надають картками тривимірний вигляд і набагато більшу деталізацію з великою кількістю барвистих деталей).

  1. “Гаманець для iOS 15”

У додатку Wallet додана підтримка більшої кількості типів ключів, завдяки чому власники айфонів зможуть швидко відкривати двері офісу, будинку, автомобіля, готельного номера та інших об’єктів.

Для цього досить зберегти в “Гаманці” відповідні реквізити.

  1. Нові функції конфіденційності

В iOS 15 з’явилося більше можливостей управління конфіденційністю для захисту інформації користувачів (оновлені інструменти захисту е-mail, опція приховування IP-адреси, регулярне інформування про використання наданих прав доступу і т.д.)

  1. Додатки “Погода” і “Пам’ятка”

Додаток Weather отримало новий дизайн з мінливою, в залежності від погоди, фонової анімації і карти з високою роздільною здатністю.

Додаток Memo «приросло» функцією «@ment me» для повідомлення приятелів про важливі новини і опцією самостійного створення тегів, завдяки яким користувач зможе швидко класифікувати замітки.

  1. Інші функции

Siri додала в AirPods широкомовні повідомлення, iCloud + навчилася приховувати адреси електронної пошти, опція HomeKit забезпечила безпечне розширення відео, iCloud Private Relay дозволила вийти на новий рівень конфіденційності і т.д.

Доступ до всіх перерахованих благ надається без додаткових витрат.

Последние новости:

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″…

02.05.2024

Xiaomi презентовала недорогой бесшумный потолочный вентилятор с HyperOS и освещением

«Сяоми» обогатила фирменную линейку бытовых помощников для дома Mijia «умным» потолочным вентилятором Fan Light 42″…

02.05.2024

ТОП-3 найкращих смартфонів вартістю до 8 000 гривень

У світі смартфонів існує безліч варіантів для кожного бюджету. Цей огляд призначений для громадян, готових…

02.05.2024

ТОП-3 лучших смартфонов стоимостью до 8 000 гривен

В мире смартфонов существует множество вариантов для каждого бюджета. Этот обзор предназначен для граждан, готовых…

02.05.2024

«Іскандер-М» з касетною бойовою частиною, який ударив по Одесі, всупереч чуткам не є новою розробкою РФ

Відео, що демонструє спрацьовування касетної бойової частини балістичної ракети 9М723 ОТРК "Іскандер-М" під час удару…

02.05.2024

Ударивший по Одессе «Искандер-М» с кассетной боевой частью, вопреки слухам, не является новой разработкой РФ

Видео, демонстрирующее срабатывание кассетной боевой части баллистической ракеты 9М723 ОТРК "Искандер-М" во время удара по…

02.05.2024