ГоловнаGSMМобільні оператори масово відключають популярну послугу

Мобільні оператори масово відключають популярну послугу

Українські оператори мобільного зв’язку відключають Mobile ID. Остаточне скасування послуги заплановано на 01.11.2021, інформує ain.ua з посиланням на коментарі лідерів ринку.

MobileID – різновид кваліфікованого електронного підпису, який можна використовувати для посвідчення угод, підписання документів, підтвердження транзакцій і т.д. Учасники вітчизняного ринку телеком-послуг надавали послугу на платній основі.

Ймовірна причина відмови стільникових операторів від MobileID – поява аналогічної опції в Privat24 (при цьому доступ до е-підпису «Приватбанк», на відміну від постачальників мобільного зв’язку, надає безкоштовно).

«Водафон» і «Лайфселл» відмовилися від підключення нових абонентів до Mobile ID в період з березня по червень. Перший з операторів повністю припинив надання послуги з 01 червня, другий поки продовжує працювати з уже підключеними абонентами.

«Київстар» не буде підключати до MobileID нових користувачів з 17 червня і закриє з цього дня можливість здійснення будь-яких дій з сертифікатами електронних ключів.

Таким чином, «Лайфселл» через тиждень залишиться єдиним представником «Великої трійки», що надає послугу для підключених раніше корпоративних клієнтів.

– З 01 листопада функція Mobile ID буде остаточно закрита для використання в якості мобільного ідентифікатора, – наголошується в публікації.

Завершується публікація коментарем представників «Київстару» (див. скріншот).

Мобільні оператори масово відключають популярну послугу

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...