ГоловнаТехноКлієнтів "ПриватБанк", "Монобанк" та інших банків порадують серйозними змінами

Клієнтів “ПриватБанк”, “Монобанк” та інших банків порадують серйозними змінами

Народні обранці планують зробити «царський подарунок» вкладникам українських банків. Його суть – підвищення гарантованої суми виплат власникам депозитів в разі розвалу фінустанови.

Подробиці

Відповідна норма прописана в законопроекті №5542-1. Щоб перевести ініціативу в статус обов’язкового до виконання закону необхідно мінімум 226 голосів депутатів Верховної Ради. Дата винесення документа на голосування поки залишається невідомою.

На поточний момент власники банківських депозитів з числа фізичних осіб можуть розраховувати на відшкодування в розмірі до ₴ 200 000. Якщо законопроект отримає достатню кількість голосів, сума гарантованої компенсації на першому етапі зросте до ₴ 400 000, а згодом до ₴ 600 000. У довгостроковій перспективі планка буде піднята до загальноєвропейського рівня в € 100 000.

На першому етапі гарантії буде поширюватися на вклади в банках, а згодом (термін якого знову ж таки не уточнюється) – на вклади у всіх фінорганізаціях.

Автори законопроекту також перейнялися колосальною заборгованістю ФГВФО, яка на поточний момент становить близько ₴ 90 мільярдів. Представники Фонду заявили, що запропоноване парламентаріями рішення відвадить українців від звички «дробити» вклади, підвищить довіру населення до банківської системи та сприятиме розвитку банківського бізнесу в цілому.

Нагадаємо, що з 73 працюючих в Україні банків у системі гарантування вкладів фізосіб беруть участь 72 (єдиний виняток – Ощадбанк).

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...