ГоловнаБанкінг«Приватбанк» та Visa планують посилити безпеку навчальних закладів біометрично. системою контролю

«Приватбанк» та Visa планують посилити безпеку навчальних закладів біометрично. системою контролю

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Знайома користувачам Privat24 технологія розпізнавання клієнтів по обличчю може бути задіяна для недопущення сторонніх в українські школи. Тестування системи здійснюється на базі ліцею №157 м.Києва.

Подробиці

Дане рішення дозволить не тільки перешкодити проникненню в навчальні заклади сторонніх, але і забезпечить інформування батьків про час приходу дітей в школу і виходу за її межі. Повідомлення буде здійснюватися за допомогою Push-повідомлень.

У числі інших можливостей випробовуваної системи – заміри температури і фіксація наявності/відсутності маски, повідомляють розробники. Відзначається, що за безпечний доступ до навчального закладу відповідають якісь «сучасні системи шифрування», подробиці яких не уточнюються.

Технологія FacePay24 в перспективі дозволить оплачувати харчування учнів безконтактним методом.

Допомога у впровадженні нової системи надає компанія Visa. Віце-президент її локального підрозділу Світлана Чирва вважає, що використання Face ID підвищить безпеку шкільного середовища, дозволить батькам контролювати місце розташування дитини і стежити за успіхами своїх чад в режимі on-line.

За словами топ-менеджера, Visa готова забезпечити аналогічними можливостями будь-які інші навчальні заклади. Про вартість витрат на покупку/монтаж необхідного обладнання та вартості проекту в цілому Чирва поширюватися не стала.

Технічна реалізація проекту в ліцеї №157 доручена компаніям «Інфотех» і VIATEC, уточнює ITC.ua.

Головні новини: