Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаТехноДепутат підтвердив ризик істотного подорожчання інтернету

Депутат підтвердив ризик істотного подорожчання інтернету

Депутати пообіцяли розібратися з рекетом ОСББ та іншими керівниками будинків, що вимагають гігантські суми з інтернет-провайдерів за дозвіл на прокладку внутрішньобудинкових мереж. Про проблему стало відомо завдяки скарзі глави компанії «Павутина» і попередження Мінцифри (подробиці в цьому матеріалі).

Подробиці

Про безмежно нахабні ОСББ і створені владою «годівниці» для корупціонерів заявив заступник голови «цифрового» комітету Верховної Ради Олександр Федієнко.

– До мене звертаються багато представників телеком-спільноти з приводу будівельних ліцензій.

Суть проблеми: постановою Кабінету Міністрів України №218 від 18 березня 2020 ліквідована Державна архітектурно-будівельна інспекція України. Тією ж постановою скасовано ліцензування в сфері архітектури та будівництва.

У той же час замовники вимагають від провайдерів, що беруть участь в тендерах з надання послуг доступу до інтернету і прокладання телекомунікаційних мереж, надавати ліцензію на здійснення господарської діяльності з будівництва об’єктів.

У телеком-провайдерів таких ліцензій немає і бути не може, оскільки видача таких документів припинена. <…>В результаті провайдери змушені залучати субпідрядні організації з відкритими раніше будівельними ліцензіями, вартість яких становить від $ 8 000 до $ 30 000.

Найчастіше замовники нав’язують провайдерам вигідні їм будівельні організації або ж пропонують викупити компанії, у яких є згадані ліцензії.

Такі дії негативно позначаються на вартості послуг, вбивають конкуренцію і <…> містять значну корупційну складову.

Мною відправлено депутатське звернення до міністра розвитку громад і територій України для отримання офіційних роз’яснень з цього питання.

Після отримання відповіді проінформую телеком-спільноту про результати.

Особисто я вважаю, що корупцію, яка виникла через реформування ДАБI  потрібно зруйнувати, – написав народний обранець (текст приведений зі скороченнями).

Оригінал публікації доступний для ознайомлення в наведеному нижче скріншоті.

Депутат підтвердив ризик істотного подорожчання інтернету через рекету ОСББДепутат підтвердив ризик істотного подорожчання інтернету через рекету ОСББДепутат підтвердив ризик істотного подорожчання інтернету через рекету ОСББДепутат підтвердив ризик істотного подорожчання інтернету через рекету ОСББДепутат підтвердив ризик істотного подорожчання інтернету через рекету ОСББ

 

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярне