ГоловнаТехноПрем'єр Денис Шмигаль розповів, як тепер отримувати пенсію не на картку

Прем’єр Денис Шмигаль розповів, як тепер отримувати пенсію не на картку

«Укрпошта» не збирається припиняти доставку пенсій в села без банкоматів. Відповідну обіцянку жителям Чернігівщини озвучив прем’єр Шмигаль. Відповідь другої за значимістю особи владної вертикалі слухали журналісти ІА Укрінформ.

Нову державну стратегію про переведення пенсій на «пластик» Шмигаль описав ємною фразою «Забираємо готівку там, де зручно». За його словами, влада надає право пенсіонерам отримувати нарахування на карту в містах з розвиненою банкоматною мережею. У селах, де таких пристроїв немає, доставка пенсій буде проводитися «Укрпоштою».

Премьер Денис Шмыгаль пообещал отбирать у пенсионеров наличные (прямая цитата)

За словами прем’єра, кількість автомобілів «Укрпошти» для розвезення грошей, документів і посилок по селах під кінець року перевищить 500 одиниць.

Автоматичний переказ всіх видів пенсій в безготівковий формат запланований на осінь.

У минулому році вітчизняні чиновники пропонували перетворити «Укрпошту» в повноцінний банк. Проти ідеї виступило керівництво НБУ. Представники регулятора назвали транспортну компанію «недобанком». Ознайомитися з суттю ініціативи і відповіддю директорів наглядового органу можна тут.

Нагадаємо, що в на початку січня «Укрпошта» запустила послугу поповнення банківського “пластику” в своїх відділеннях. Подробиці про тарифи та умови – в нашому матеріалі.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...