ГоловнаТехноЯк провести масову розсилку повідомлень в Viber

Як провести масову розсилку повідомлень в Viber

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

«Вайбер» пропонує користувачам три типи розсилок, яких цілком достатньо для спілкування з родичами і приятелями. Представникам бізнес-спільноти, які бажають прорекламувати свою продукцію, розробники месенджера пропонують скористатися послугами підгодованих спамерів (т.зв. “офіційний канал розсилки”). У цьому огляді будемо говорити про те, як все це працює.

Види розсилок і їх основні можливості

  • Груповий чат (до 250 абонентів).

Цільова аудиторія – представники однієї організації з правом одночасного написання повідомлень, відповідей на питання і т.д. За користування опцією платити не потрібно.

Для формування групи будуть потрібні наступна черговість дій:

  1. Перехід в «Чати».
  2. Клік на розташоване внизу праворуч віконце блакитного кольору.
  3. Перехід в «Нову групу».
  4. Вибір співрозмовників.
  5. Клік на галочку вгорі праворуч.
  • Розсилка по списку (до 50 одержувачів)

Цільова аудиторія – абоненти, які зберегли номер відправника у себе в телефоні.

Дана опція – одностороння (відсилання повідомлень без права одержувача на відправлення відповіді).

Послуга надається безкоштовно. Порядок дій – такий же, як і для групового чату. Єдина різниця – використання «Нового списку розсилки» замість «Нової групи».

  • Спільноти (безліміт за кількістю учасників)

Цільова аудиторія – будь-яка (публічна або закрита, з можливістю запрошення учасників за посиланням).

Творець спільноти – персонаж з необмеженими повноваженнями, від адміністрування до блокування.

Організація бізнес-розсилок

Варіантів два – напівлегальні і офіційні (сторонній софт / фабрика ботів або ж покупка послуг безпосередньо в афільованих з «Вайбером» компаній).

Основні ризики та недоліки роботи з «сірими» і «чорними» схемами – непрацююче ПО, витрати на покупку баз даних , залучення додаткового людського ресурсу і т.д. Головний «плюс» – відносна дешевизна.

Офіційні розсилки організуються групою наближених до розробників «Вайбера» компаній, які “гарантують” кликабельность повідомлень на рівні 20% (перевірити цю цифру з незалежних джерел не представляється можливим; стосовно автору цього матеріалу, індекс клікабельності вербального сміття, що надходить на його номер дорівнює 0) .

Офіційні спамери не шкодують барвистих епітетів для опису того, які вони молодці. Однак усі яскраві порівняння відразу зникають при знайомстві з тарифами офіціалів (від € 180 за порцію спаму протягом місяця; максимальний цінник обмежений рівнем жадібності кожного конкретного з розсильників).

Як провести масову розсилку повідомлень в Viber
“Замануха” розсильника, який пов’язаний з Viber

Примітно, що офіційна розсилка ведеться на номери, які “Вайбер”, нібито, не зберігає. Офіціали не соромляться гарантувати відправку реклами користувачам конкретних цільових груп (певного віку, які проживають в заданій замовником місцевості, абонентам з певними хобі та захопленнями etc.)

Питання про те, звідки і як компанії, які пов’язані з месенджером, отримують настільки детальну інформацію про користувачів, залишається відкритим. Автор даного матеріалу схиляється до думки про те, що заяви керівництва “Вайбер” про відсутність стеження за абонентами – це нахабна і безпардонна брехня.

Стрічка новин: