ГоловнаЕлектромобіліЗ'явився перший в світі електрокар для людей з з обмеженими можливостями

З’явився перший в світі електрокар для людей з з обмеженими можливостями

Угорська компанія Rehab Rt анонсувала електричний автомобіль, створений спеціально для людей з інвалідністю. Новинка називається Kenguru. Вона являє собою компактний електричний транспортний засіб для візочників.

Разом з невеликими габаритними розмірами моделі є ще чим похвалитися. Наприклад, для водіння цим транспортним засобом не потрібні водійські права. Пов’язано це з тим, що модель класифікується як мопед за рахунок невисокої потужності і невеликої ваги.

В Угорщині створили електрокар для людей з інвалідністю

Маса Kenguru становить 550 кг. Автомобіль обладнаний електродвигунами потужністю 2 кВт, які встановлені на задній осі. Електрокар може розвивати швидкість до 45 км/г. Дальність ходу в залежності від комплектації на одному повному заряді складає від 70 км до 11 км.

Конструкція Kenguru зроблена таким чином, що управляти машиною можна прямо з інвалідного візка. Для попадання всередину транспортного засобу ззаду передбачена одна велика дверця. Для комфортного заїзду використовується спеціальний пандус.

В Угорщині створили електрокар для людей з інвалідністю

На повну підзарядку акумуляторної батареї йде близько 8 годин. Вартість Kenguru становитиме 25 000 доларів, однак, в деяких країнах за рахунок субсидій на електрокари новинку можна буде купити дешевше.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...